Sağlık-Sen'den, Uluslararası İşbirliği Anlaşması

Sağlık-Sen, Arnavutluk Bağımsız Sağlık Hizmet Çalışanları Sendikası (SPPSSH) ile İşbirliği Anlaşması imzaladı. Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş ile SPPSSH Başkanı Dritan Korumi arasında imzalanan anlaşmaya göre, iki sendika arasında bilgi ve tecrübe paylaşımı yapılacak.

Sağlık-Sen'den, Uluslararası İşbirliği Anlaşması
İmza töreninde konuşan Metin Memiş, Sağlık-Sen’in çalışmaları hakkında bilgi verdi. Sağlık ve sosyal hizmet politikalarına katkı sunmak için SASAM’ı kurduklarını belirten Memiş, sorunların tespiti, çözüm önerileri ve politika geliştirilmesi konularına akademik bakış açısı kazandırdıklarını kaydetti.

Sağlık-Sen’in Türkiye’de sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının yetkili sendikası olduğunu ve en çok üyeye sahip sendika olduğunu söyleyen Memiş, “Hem sağlık ve sosyal hizmet çalışanları, hem bütün kamu görevlileri hem de dünya mazlumları ve mağdurları için sendikacılık yapıyoruz. Faaliyetlerimizi ülkemiz sınırları ile sınırlamıyor, gönül coğrafyamızın uzandığı, ortak değerlerimizin olduğu bütün dünya ülkelerine ulaşmayı amaçlıyoruz. Gerek insani yardımlar, gerek sendikal işbirlikleri olsun her anlamda geçmişin mirasına sahip çıkıyor, kadim medeniyet değerlerimizi geleceğe taşıyoruz. Yaptığımız bu işbirliği anlaşması ile de Arnavutluk’taki sağlık çalışanlarının çalışma şartlarını, sorunlarını ve çözüm önerilerini yerinde görme ve tespitte bulunma imkanı elde edeceğiz. Aynı şekilde biz de tecrübelerimizi, ülkemiz sağlık çalışanlarının durumunu karşı tarafla paylaşacağız” dedi.

İmzalanan işbirliği anlaşmasının sendikal alana hapsedilmeyeceğini de belirten Memiş, iki ülke devletleri ve milletleri arasındaki işbirliğine katkı sunmak, ilişkilerin geliştirilmesini sağlamak gibi konularda da üzerilerine düşeni yapacaklarını ifade etti.



SPPSSH Başkanı Dritan Korumi ise konuşmasında, Türkiye’de olmaktan ve Sağlık-Sen ile böyle bir anlaşma imzalamaktan dolayı memnun olduklarını söyledi.

Korumi, sendikacılıkta Memur-Sen ve Sağlık-Sen’i ağabey olarak gördüklerini de belirterek, “Bu işbirliği anlaşması bizim için de çok önemli. Hem sendikal anlamda hem sağlık çalışanlarının sorunları ve çözümü bakımından sizden alacağımız çok şey olduğuna inanıyoruz” şeklinde konuştu.

Arnavutluk’taki sağlık ve sosyal hizmetlerle ilgili de bilgi veren Başkan Korumi, misafirperverliklerinden dolayı Memur-Sen ve Sağlık-Sen’e teşekkür etti. Konuk heyet, daha sonra Sağlık-Sen’in birimlerini ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Verilen bilgiye göre, imzalanan işbirliği anlaşması, Sağlık-Sen ve SPPSSH’nın dünya ekonomisinde ve siyasal sistemindeki değişimleri dikkate alarak, bağımsız sendikacılık, sendikal hak ve özgürlükler temelinde çalışanlar için makul yaşam ve çalışma koşulları sunulmasına ve bölgelerinde ve uluslararası alanda olumlu gelişmelerin önünü açacak küresel bir anlayışın tesisine katkı sunmayı amaçlıyor. İmzalanan anlaşmaya göre; iki sendika arasında karşılıklı heyetler gönderilmesi, iki ülke arasında güçlü ilişkiler kurulmasına katkı sunulması, faaliyet alanlarında karşılıklı bilgi ve doküman paylaşımı yapılması, ortak eğitim programları gerçekleştirilmesi, sağlık, sosyal ve iş gücü politikaları, sosyal güvenlik gibi çalışma hayatıyla ilgili alanlarda yaşanan gelişmeler hakkında karşılıklı olarak düzenli bilgilendirmeler yapılması, ortak eylem alanları oluşturulması amaçlanıyor.
Kaynak: İHA