Pakistanlı Heyetten KOSGEB'e Ziyaret

KOSGEB Başkanı Bi̇çer: 'Türkiye ve Pakistan'daki KOBİ'ler, endüstriyel ve ticari alanda bir çok ortak girişim yapacak potansiyele sahip'.

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi (KOSGEB) Başkanı Recep Bi̇çer, 'Türkiye ve Pakistan'daki KOBİ'ler, endüstriyel ve ticari alanda birçok ortak girişim yapacak potansiyele sahip.' dedi.

KOSGEB ile Pakistan'ın Küçük ve Orta Ölçekli İşletme Geliştirme Kurumu (SMEDA) ve Pencap Küçük İşletmeler Kurumu (PSIC) yetkilileri bir araya geldi.

Biçer, burada yaptığı konuşmada, KOSGEB'in 52 ülkeyle 69 mutabakat zaptı imzaladığını belirterek, SMEDA ve PSIC ile geçen yıl mutabakat zaptı imzaladıklarını hatırlattı. Pakistan ekonomisinin son yıllarda hızlı bir gelişme gösterdiğine işaret eden Biçer, ülkenin KOBİ'lere ve mikro ölçekli işletmelere odaklandığını vurguladı.

Biçer, söz konusu zaptın iki ülke KOBİ'leri açısından yeni bir dönem başlatacağına dikkati çekerek, 'Türkiye ve Pakistan'daki KOBİ'ler, endüstriyel ve ticari alanda birçok ortak girişim yapacak potansiyele sahip. KOSGEB, PSIC'in faydalanabileceği bilgi, deneyim, teknoloji ve projeler sağlayabilir.' ifadesini kullandı.

- Ziyaret 5 gün sürecek

Her iki ülkenin KOBİ destekleme kurumları arasında kurumsal kapasitenin geliştirilmesini amaçlayan ziyaret 5 gün sürecek. Heyete, ziyaret kapsamında KOSGEB'in yapısı, işlevi ve faaliyetleri anlatılacak. Ayrıca, yeni iş birliği alanlarında görüşmeler gerçekleştirilecek.
Kaynak: AA