Nevin Gökçek'ten anne ve babalara hayati uyarı

Sosyal Hizmetler Eğitim ve Yardım Vakfı (SOS) Onursal Başkanı Nevin Gökçek anne ve babalara çocukları konusunda hayati uyarılarda bulundu.

Nevin Gökçek'ten anne ve babalara hayati uyarı
Madde bağımlılığı üzerine izlenimlerini anlatan Sosyal Hizmetler Eğitim ve Yardım Vakfı (SOS) Onursal Başkanı Nevin Gökçek dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Nevin Gökçek 'Son zamanlarda yardım için gittiğim yerlerde en çok karşılaştığım olaylar, Nevin Hanım bize hiç bir şey getirme, hiç bir yardımda bulunma ama benim çocuğumu kurtar diyen anne ve baba çığlıkları hatta gençlerimizin çığlıklarını duyuyorum' dedi.

Madde bağımlılığının toplumun kanayan yarası olduğunu ifade eden Nevin Gökçek 'İncelemeler esnasında madde kullanım yaşının 3 ve 9 yaşa kadar indiğine şahit oldum' dedi.

Anne ve babalara seslenen Gökçek şu önemli uyarılarda bulundu;  

Eğer evladınız hiç konuşmuyorsa, hırçınsa, tuvaletten, banyodan uzun süre çıkmıyorsa, arkadaşlarıyla ilişkisini kestiyse, size bağırıp çağırıyorsa mutlaka onu gözlem altına alın. Çocuğun mutlaka birileriyle ilişkisi vardır. Zannetmeyin ki yavrularınız evde ders çalışıyoe. Asla onlar ders çalışmıyorlar. Onlar birileriye iletişim halinde, yakalandıktan sonra korkuyorlar, korktukları için de bunu devam ettiriyorlar... Artık ölüme adım adım yaklaşıyorlar...

NAMUSUMU VERMEYE HAZIRIM YETER Kİ EVLADIMI KURTARIN

Aile de bunu çaresiz seyretmek zorunda kalıyor. Çünkü bunun tedavisi çok pahalı. Bazı aileler bunu verebiliyor ama aileler bu parayı verdikten sonra tükeniyorlar. 'Ben namusumu bile vermeye hazırım Nevin Hanım yeter ki evladımı kurtarın' diyen anne çığlıkları duydum bu beni çok üzüyor. Ben buradan annelere tekrar sesleniyorum; evlatlarınızı asla yalnız bırakmayın. Onlar bizim geleceğimiz takip edin. Arkadaşlarını ve gittikleri evlerdeki arkadaşlarının ailelerini mutlaka kontrol edin kimseye güvenmeyin...