Liselilerden İyilik Projesi

Deniz Feneri Derneği tarafından düzenlenen "İmam Hatipler İyilikte Yarışıyor" adlı yarışmaya, Demetevler Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi bir farkındalık projesiyle katıldı.

Liselilerden İyilik Projesi
Özellikle gençlere ve öğrencilere çevre bilinci kazandırmak ve çevre kirliliğine dikkat çekmek isteyen Demetevler Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi proje ekibi, "Atlayıp Geçme Toplayıp Geç, İnsana ve Çevrene İyiliği Seç" sloganıyla yola çıkarak, çevre ve temizlik temalı bir proje hazırladı. Ekipte yer alan danışman öğretmen Hüdavent Aslan ve öğrenciler Menekşe Ban, Elif Özdemir ile Rabia Betül Özen bir araya gelerek proje hakkında bilgi verdi.

Deniz Feneri Derneğinin geçen yıl düzenlediği yarışmada birinci olduklarını belirten danışman öğretmen Aslan, "Hem iyilik olması hem de çevreye dair bir proje olmasını istedik. Bu çerçevede Yenimahalle Belediye Başkanı, Milli Eğitim Müdürü ve Yenimahalle Belediye Zabıta Daire Başkanıyla görüşmeler yaptık. Konu çevre, temizlik ve iyilik olunca çaldığımız bütün kapılar açıldı. Gittikçe kirlenen bir dünyada yaşıyoruz ve gençlerimizin de bu konuda bilinçsiz olduğunu düşünüyoruz. Çünkü çok kolaylıkla yere çöp atıp, basıp geçiyorlar. Duyarlılığı öne çıkaralım dedik ve bir farkındalık projesi gerçekleştirdik. Geleceğimize bu emanet ülkeyi bırakacağız, bu emaneti biz korumakla görevliyiz, gençlere de bu bilinci vermek istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Okul Müdürü Orhan Tokul ise okulun birçok projeye katıldığını ve geçen sene yine Deniz Feneri Derneğinin düzenlediği yarışmada birinci olduklarını belirtti.

Çocukların çok gayretli ve başarılı olduklarını da vurgulayarak bu yıl da Ankara’da yine birinci "İyilik Okulu" olacaklarına inandığı söyledi.



Projeyi topluma sunmak ve farkındalık oluşturabilmek amacıyla Yenimahalle güzergahlarındaki toplamda 280 dolmuşa projenin afişleri asıldı ve zabıta görevlilerine geri kalan afişler asılmak üzere teslim edildi. Lisede sunum yapıldı. Ayrıca projenin danışman öğretmeni Aslan, Yenimahalle’de bulunan anaokulu, ilkokul, ortaokul ve liseler olmak üzere yaklaşık 50 okulda da sunum ve mini drama etkinliği düzenleyeceklerini bildirdi.
Kaynak: İHA