İzmir'de Öldürülen Fırat Çakıroğlu Bolu'da Anıldı

Ege Üniversitesi’nde 2015 yılında karşıt görüşlü öğrenciler arasında çıkan kavgada bıçaklanarak öldürülen 24 yaşındaki Fırat Yılmaz Çakıroğlu, ölümünün 2’nci yılında Bolu’da Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nde anıldı.

İzmir'de Öldürülen Fırat Çakıroğlu Bolu'da Anıldı
İzmir’de Ege Üniversitesi’nde 20 Şubat 2015 yılında öğrenciler arasında çıkan kavgada bıçaklanarak öldürülen Ülkü Ocakları Ege Üniversitesi sorumlusu Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun ölümünün 2’nci yılında Abant İzzet Baysal Üniversitesi Kültür Merkezi içerisinde anma töreni gerçekleştirildi.

Bazı öğrencilerin Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun fotoğrafının olduğu tişörtler giydiği anma töreninde salonda bulunan koltuklara şehit olan polis ve askerlerin isimleri yazıldı.

Şiir dinletisi ve sinevizyon gösterisinin ardından Abant İzzet Baysal Üniversitesi Türk Dünyası Topluluğu Başkanı Erdi Dirmenci yaptığı basın açıklamasında, “Onlarca yiğitler verdi toprağa bu kutlu dava. Ruhiler, Dursunlar, Aliler, Mustafalar ve son olarak da Fırat Reis yitip gitti aramızdan. Hepsinin sevdası ve davası aynıydı. Onlar Allah aşkına, vatan uğruna şehadete yürüdüler” dedi.

Kaynak: İHA