Gümüşhacıköy Kur'an Okuma Bayramı Düzenlendi

Gümüşhacıköy İlçe Müftülüğüne bağlı Kur'an kursunda Kur'an Okuma Bayramı düzenlendi.

Kur'an kursuna devam eden yaşları 4 ile 6 arasında değişen öğrencilerin Kur'an okumaya başlamaları nedeniyle Gümüşhacıköy Müftülüğü'nde Kur'an Okuma Bayramı adıyla etkinlik yapıldı.

İlçe Müftüsü Hamdi Uzunharman, etkinlikte yaptığı konuşmada, Kur'an öğrenmenin ve okumanın öneminden bahsederek, öğrencileri ve öğreticileri tebrik etti.

Bu yaş grubunda Kur'an kursu düzenlemenin Diyanet İşleri Başkanlığı olarak uzun yıllardan beri en büyük hayalleri olduğunu ifade eden Uzunharman, şunları söyledi:

'Allaha çok şükür bu hayalimizi 2013-2014 eğitim yılından itibaren hayata geçirdik. Bizim en temel gayemiz vatanına, milletine, devletine, dinine hizmet eden seven evlatlar yetiştirmek çünkü bizim bu vatan toprağından başka toprağımız yok. Onun için bizim bu yavrularımızı iyi yetiştirmemiz gerekiyor. Bunlara sadece Kur'an eğitimi değil, müfredatımızda yer alan dini bilgilerin de anlatılması, çocukların hem kişisel yönden hem fiziksel yönden bir takım sosyal becerilerinin gelişmesi aynı zamanda da tabi ki Efendimizin de 'ben güzel ahlakı tamamlamaya geldim' buyurduğu gibi çocuklarımızın ahlaklı yetişmesi de bizim için son derece önemli.'

Kaynak: AA