Elanur Bebeğin Tedavi Umudu

Aydın'da oksijen cihazıyla yaşama bağlanan epilepsi hastası 13 aylık Elanur bebeğin tedavisi için kan örnekleri Almanya'ya gönderilecek ADÜ Rektörü Prof. Dr. Bircan: 'Almanya'dan gelen test sonuçlarına göre tedavisinin nasıl olacağı belli olacak. Elimizden geleni yapacağız'

Aydın'ın Germencik ilçesinde oksijen cihazına bağlı yaşayan epilepsi hastası Elanur bebekten alınan kan örnekleri Almanya'ya gönderilecek.

Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Rektörü Prof. Dr. Cavit Bircan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ortaklar Mahallesi'nde 4 aylıkken epilepsi teşhisi konan, bir nöbet sırasında görme yetisini kaybeden 13 aylık bebeğin tedavisi için çalışma başlattıklarını belirtti.

Tedavi süreci için hayırseverlerin desteğiyle fon oluşturulduğunu kaydeden Bircan, ADÜ Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nin konuyla ilgilendiğini, Elanur bebekten alınan kan örneğinin İzmir Dr. Behçet Uz Çocuk Hastanesi'ndeki incelemenin ardından Almanya'daki bir laboratuvara gönderileceğini ifade etti.

Prof. Dr. Bircan, şunları kaydetti:

'Testler Almanya’da yapılacak. Firma sahipleriyle iletişime geçildi. Çok nadir görülen bir hastalık. Beyin hücrelerini ne kadar etkilemiş bunun araştırılması gerekiyor. Almanya'dan gelen test sonuçlarına göre tedavisinin nasıl olacağı belli olacak. Gereken neyse elimizden geleni yapacağız.'

Kaynak: AA