Eğitim Bir-Sen'den Eğitim Toplantısı

Muş’un Malazgirt ilçesinde Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim Bir-Sen) Şubesi tarafından eğitim toplantısı düzenlendi.

Eğitim Bir-Sen'den Eğitim Toplantısı
Bir otelin restoranında Eğitim-Bir-Sen Malazgirt Şubesi tarafından düzenlenen "Dünya’da ve Türkiye’de Sendikal Hareket ve Eğitim-Bir-Sen Tarihi, Teşkilat Kültürü, Sendikal Temsil ve Algı Yönetimi" konulu eğitim toplantısı düzenlendi.

Burada konuşan Eğitim Bir-Sen Muş Şube Başkanı Mahir Barışan, “Türkiye’nin en büyük emek ve özgürlük hareketi olarak gücümüze güç katmak ve yetkimizi pekiştirmek adına çalışmalar yapmayı sürdürüyoruz. Teşkilatımızı daha diri, daha canlı tutabilmek, alanda gücümüze güç katabilmek ve sesimizi daha gür bir şekilde çıkarabilmek adına teşkilat eğitimleri gerçekleştiriyoruz. Şu ana kadar eğitimlerin yüzde 50’sini tamamladık” dedi.

“Genel başkanımızın 5. Olağan Genel Kuruldaki vizyon belgesinde özellikle ifade ettiği işimize, içimize ve dışımıza yolculuğumuzu kararlı bir şekilde sürdürüyoruz” ifadelerine değinen Barışan, “Zirveden yeni ufuklara doğru yol alıyoruz. Türkiye’de 402 bin üye sayısıyla en büyük sivil toplum örgütüyüz. Bu bizlere yeni ve ağır sorumluluklar getiriyor. Bu güce ulaşmamızda en büyük katkıyı sizlerin sağladığının farkındayız. İş yeri temsilcilerimiz, bizim alandaki gözümüz, kulağımızdır. Sizler iş yerinde bizleri ne kadar güçlü ve etkili temsil ederseniz, bu etki bizleri alanda o kadar güçlü kılacaktır. Bu amaçla sizlere güveniyoruz, sizlerle gurur duyuyoruz" diye konuştu.

Toplantıya Eğitim Bir-Sen Malazgirt Şube Başkanı Erhan Arslan ve sendika üyesi öğretmenler katıldı.

Kaynak: İHA