Edirne'de Nikahlar 'Elektrik Fabrikasında' Kıyılacak

Edirne'de elektrik ihtiyacını karşılamak için yapılan tarihi bina, artık çiftlerin mutluluklarına şahitlik edecek Edirne Belediye Başkanı Gürkan: 'Tarihi elektrik binası da insanlar arasındaki pozitif elektriğin ömür boyu şahitliğini yapacak'.

Edirne'de çiftlerin nikahları geçmişte kentin elektriğinin üretildiği eski fabrikada kıyılacak.

İtalyanlar tarafından 1930'da yapılan ve jeneratörler vasıtasıyla 1980'e kadar Edirne'nin elektrik ihtiyacını karşılayan tarihi elektrik fabrikası, işlevini yitirdikten sonra atıl durumda kaldı. Edirne Belediyesi tarafından 2 yıldır sürdürülen restorasyon sonrası eski fabrika nikah salonu olarak düzenlendi.

Kentte çiftler bundan sonra dünyaevine tarihi binada girecek.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, AA muhabirine, Tunca Nehri kenarında bulunan ve yıkılmak üzere olan tarihi elektrik binasını restore ederek nikah salonu haline getirdiklerini belirtti.

Binada restorasyonun tamamlandığını, şu anda mobilyaların montajının yapıldığını anlatan Gürkan, ''Sevgi ve barış kenti Edirne'de birbirini seven insanların, birbirinden elektrik almış insanların nikahlarını kıyacağız. Tarihi elektrik binası da insanlar arasındaki pozitif elektriğin ömür boyu şahitliğini yapacak'' dedi.

Binanın nikah salonunun yanında kültür merkezi olarak da hizmet edeceğini ifade eden Gürkan, burada konferans, panel ve sempozyumların düzenlenebileceğini vurguladı.

Tarihi elektrik binasının özgünlüğü ve orijinalliği korunarak restore edildiğini belirten Gürkan, ''Aydınlatması ve iç dizaynı da tarihine uygun bir şekilde yapıldı. Binanın dışında bulunan birçok kişinin su deposu zannettiği fakat o zamanlar gaz yağı deposu olarak kullanılan depo da restore edildi. Herkesin geceleri oradan geçerken dönüp bakmasını isterim. Olağanüstü güzel bir bina ortaya çıktı. Şimdi bahçesini düzenliyoruz. Gerçek anlamıyla orası tam bir kültür merkezi haline geldi. Çiftlerimize hayırlı uğurlu olsun'' diye konuştu.

Kaynak: AA