Başkan Çakır Çalışmaları Yerinde İnceledi

Malatya Büyükşehir Belediyesi, Kuzey Kuşak yolunun önemli güzergahlarından biri olan Dilek Mahalle yolunda yol genişletme çalışmalarına devam ediyor.

Başkan Çakır Çalışmaları Yerinde İnceledi
7.8 kilometre uzunluğundaki yolun 4.4 kilometrelik bölümünü 2016 yılında tamamlayan Büyükşehir Belediyesi, 3.4 kilometrelik bölümde ise dolgu ve kazı çalışmaları yapıyor. 7 metre genişliğindeki yolu 30 metre genişliğine çıkaran Büyükşehir, aynı zamanda yol güzergahında bulunan tren köprüsünü de genişletecek.

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, devam eden çalışmaları yerinde inceleyerek, çalışmalar hakkında açıklamalarda bulundu. Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır’a, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Zeki Sarılar ile bazı daire başkanları ve şube müdürleri de eşlik etti.

Çakır: Stratejik öneme sahip

Dilek Mahalle yolunun Malatya için stratejik öneme sahip yollardan biri olduğunu belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, yolun standartlara uygun hale getirilmesi için yoğun bir çalışma sergilediklerini söyledi.



Dilek Mahalle yolunun 30 metre genişliğe çıkarıldığını ifade eden Başkan Çakır, “Yolumuz Kuzey Kuşak yolunun en önemli parçalarından biri. Çalışmalar bittiğinde bu yolumuz Malatya’nın batı istikametindeki trafiğini rahatlatacak. Malatya’nın doğusundan gelip, Yazıhan, Hekimhan, Arguvan, Arapgir ve Sivas’a gidecek olan araçlar, şehir içine girmeden Malatya’nın kuzeyinden rahatlıkla yolculuk edebilecekler. Oto Galericiler Sitesi, Yaş Meyve ve Sebze Hali, Mahrukatçılar Sitesi, Nakliyatçılar Sitesi, Demir-Çimento ve Mermerciler Sitesi yine bu bölgemizde bulunuyor” diye konuştu.

Yolun tamamlandığında sitelere ulaşımın da rahatlayacağını kaydeden Çakır, “Yine Şehir Mezarlığımızın karşısına Fidancılar ve Peyzajcılar sitesini kuruyoruz. Burada yaptığımız kazı çalışmalarında çıkan malzemeyi seyyar konkasörle kırarak bu yolumuza seriyoruz. Dilek Mahalle yolumuzda bugüne kadar 11.000 m3 taş duvar, 50.000 m3 alt temel malzeme serimi, 350.000 m3 de dolgu çalışması yapıldı. Bölge halkımızın yapılan çalışmalardan dolayı memnun olması bizleri de mutlu ediyor. Bölgede yaptığımız yol çalışmaları bu bölgelerin gelişimine de katkı sağlayacaktır” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA