Balıkesir Tarım Desteklerinden Faydalanmak İstiyor

Balıkesir Ticaret Borsası Başkanı Faruk Kula, Balıkesir'in tarım ve hayvancılıkta yüzde 50 hibe desteği sağlanacak iller arasına alınmasını beklediklerini söyledi.

Kula, gazetecilere yaptığı açıklamada, Balıkesir'in, tarım ve hayvancılığın her türlüsünün yapıldığı ender illerden biri olduğunu söyledi.

Balıkesir ekonomisinin ağırlıklı olarak tarım ve hayvancılığa dayanmasına rağmen bu yıl için hibe destek programına alınmadığına işaret eden Kula, şöyle konuştu:

'Milli tarım politikası kapsamında, hayvancılıkta yerli üretimi destekleme modeliyle damızlık düve üretim merkezleri arasında ilimiz de bulunmaktaydı ancak Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının aldığı kararla 2017 yılı için destekleme alacak olan 12 il belirlenmiş, maalesef ilimiz bu 12 il içinde yer almamıştır. Türkiye'yi doyuran il unvanına sahip olan ilimizin 2017 yılında inşaat, hayvan alımı, makine, alet, ekipman alımında yüzde 50 hibe alacak olan iller arasına alınması, ilimizin ve ülkemizin ihtiyacı olan hayvan varlığının sağlanması için son derece olumlu olacaktır.'

Kaynak: AA