Balıkesir'de Ucuz Etin Adresi Ağacık Mahallesi

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, kırsal Ağacık mahallesinde Ahmet Tunca ve kardeşi İsmail Tunca, ayrı ayrı kasap dükkanları açınca aralarındaki rekabet de et fiyatlarını düşürdü. Ucuz et nedeniyle, mahallede yoğunluk yaşanırken, kasap kardeşler mahalleye gelen konuklara sucuk ekmek ikramına da başladı.

Balıkesir'de Ucuz Etin Adresi Ağacık Mahallesi
İlçeye 13 kilometre uzaklıktaki Ağacık mahallesinde, rekabet nedeniyle dana kıyma 28, kuzu pirzola 30 ve oğlak eti de 25 lirada satılınca, et almak için gelen vatandaşlar mahallede yoğunluk oluşturdu. Edremit’in Akçay mahallesinden Ağacık’a gelen bir dernek üyesi, 59 kişilik yürüyüş gurubu da kasaplardan alış veriş yaparken, ikram edilen sucuk ekmekleri yedi ve akordeon eşliğinde çeşitli oyunlar oynadı. Kasaplar, satışlardan memnun olurken, mahalleye gelen vatandaşlar da güzel bir gün geçirdiklerini söyledi.

Her Pazar yürüyüş yaptıklarını anlatan Arif Afacan, ”Pazar günleri kırsal bölgelerde yürüyüş yapıyoruz. Bu günde, Ağacık’da noktaladık yürüyüşümüzü. Buradaki kasaplarda, ucuz et satılıyor dediler. Ucuz et aldık. Burada bize sucuk ikram ettiler. Güzel bir gün geçirdik” dedi.

Kemal Kepenekli ”Bu gün Taylıeli, Şahinler ve Ağacık köylerini ziyarete geldik. Ağacık köyünde arkadaşlarımızın hepsine sucuk ekmek ikramında bulunuldu. Güzel bir parkurda yürüdük. Herkes bu parkurdan mutlu oldu. Körfezde böyle bir yürüyüş gurubuna ihtiyaç vardı. Doğa sever arkadaşların hepsini bu guruba bekliyoruz” dedi.

İbrahim Halil Elvan’da,” Ağacık köyünde arkadaşlarımıza sucuk ekmek ikramında bulunduk. Güzel bir etkinlik oldu. Yürüyüş etkinliklerimizi, doğa sever arkadaşlarımızla birlikte 18 haftadır sürdürüyoruz” dedi.

Metin Hatan ise, ”Yürüyüş yapıyoruz. Bu günkü yürüyüşümüze 59 arkadaşımızla beraber çıktık. Çok güzel bir yürüyüş oldu. Doğayı tanımak, insanları tanımak ve çevremizdeki köylerde ve çevremizdeki beldelerdeki esnaf arkadaşlarımıza destek olmak için bu yürüyüşleri yapıyoruz” dedi.

Ağacık’ın ilgi gördüğünü anlatan Mahalle Muhtarı Hasan Dayı’da, ”Bu gün gene köyümüzde şenlik vardı. İki kasabımız sayesinde büyük hareket yaşanıyor. İsmail Tunca ve Ahmet Tunca kasapların sayesinde insanlar geliyor. Akçay’dan gelen yürüyüş gurubu da şenlik yaptı. Mahallemize dışarıdan da esnaflar geliyor. Biz bu hareketlilikten memnunuz” dedi.

Kasap Şerife Tunca ise, ”Biz birada ucuz et satıyoruz. Fiyatlarımız uygun. Et ve Balık Kurumuna uygun şekilde satıyoruz. Devamlı müşterilerimiz geliyor. Bu günde, Akçay’dan 50-60 kişilik yürüyüş gurubumuz vardı. Gelen müşterilerimize sucuk ikram ediyoruz. Onlar da çok memnunlar. Güzel bir gün geçirdik. Eğlenceli bir gün geçirdik” dedi.

Kasap Gültekin Tunca da,” Köyümüzde iki yeğen olarak kasaplık yapıyoruz. Ucuz ve kaliteli et satıyoruz. Günlük taze et satıyoruz. Bunun içinde ilgi görüyoruz. Daha çok insanların burayı tercih etmesinden yanayız. Gelsinler görsünler. Burada, günlük taze ve kaliteli etin ucuz olduğunu görsünler. Herkesi köyümüze bekliyoruz” dedi.

Kaynak: İHA