Anayasa Referandumuna Doğru

AK Parti Nevşehir İl Başkanı Mehmet Ali Tanrıver, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin, Türkiye'nin uzun vadede ihtiyacı olan ileri demokrasi, istikrar ve kalkınmanın teminatı olacağını belirtti.

Tanrıver yaptığı yazılı açıklamada, yeni anayasanın parti ayrımı gözetmeksizin milletin tamamını kucaklayan, millete ait bir anayasa olacağını ifade etti.

Cumhurbaşkanın doğrudan halk tarafından ve çoğunluğun oyu ile seçileceğini, dolayısıyla gücünü halktan alarak çalışmalar yapacağını vurgulayan Tanrıver, hükümetin gücünün, milletvekilleri veya parti içi delege sayılarına bağlı olmayacağını kaydetti.

Tanrıver açıklamasında, Türkiye modeli Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin 'Tek millet, tek devlet, tek bayrak, tek vatan' öznesi üzerine kurulacağının altını çizdi.

Tanrıver, 'Yeni Anayasa sadece bir kişiye bir partiye bir makama hizmet eden değil, milletin tamamını kucaklayan milletin anayasası olacaktır. Yeni sistemle birlikte, kısa süreli koalisyon hükümetlerinin ve vekil pazarlıklarının olmadığı istikrarlı ve güçlü yönetim oluşacaktır.' diye konuştu.

Kaynak: AA