AK Parti Diyarbakır Teşkilatından Bilgilendirme Toplantısı

AK Parti Diyarbakır teşkilatı kentte bulunan sivil toplum kuruluşları ve kanaat önderleri için yeni anayasa değişikliği ile ilgili bir bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdi.

AK Parti Diyarbakır Teşkilatından Bilgilendirme Toplantısı
AK Parti Diyarbakır teşkilatı tarafından Devlet Su İşleri (DSİ) 10. Bölge sosyal tesislerinde yeni anayasa değişikliğiyle ilgili bir bilgilendirme toplantısı yapıldı. AK Parti Diyarbakır Milletvekili Ebubekir Bal ve İl Başkanı Muhammed Dara Akar’ın ev sahipliği yaptığı toplantıya Şeyh Sait Derneği, Güneydoğu Sanayici ve İş Adamları Derneği(GÜNSİAD), Diyarbakır Kültür, Turizim ve Musiki Derneği (DİKTUM-DER), Gönül Köprüsü gibi sivil toplum kuruluşları ve kanaat önderleri katıldı.

Toplantıda yeni anayasa ile bilgilendirme yapıldı ve karşılıklı görüş alıverişinde bulunuldu.

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Ebubekir Bal, bu sistemin değişmesi gerektiğini belirterek, “Bu şahıslarla ilgili değil. Bu sistem zenginin, fakirin, memurun, işçinin, çiftçinin, herkesin sorunudur. Bir dahaki seçimde AK Parti bir daha iktidara gelmeyebilir. Başka bir parti de gelebilir. Bu ekonomik dinamizmle artık bu ülke bu sistemi kaldıramaz. İstikrara ihtiyaç var” dedi.

AK Parti İl Başkanı Muhammed Dara Akar ise, parti olarak bilgilendirme çalışması yaptıklarını ifade ederek, “Türkiye’de 80 yılda yapılmayan değişimler AK Parti döneminde yapılmıştır. Değişim sürecinin yeni bir merhalesindeyiz. 16 Nisan Türkiye’de ciddi manada sivilleşmenin olacağı, vesayetten tamamen kurtulacağımız önemli bir viraj olacaktır. Türkiye’nin tamamında büyük bir heyecan söz konusu. Toplumda ‘evet’ yönünde büyük bir heyecan görüyoruz. Neden ‘evet’ dediğimizi gençlere, kadınlara, esnafa, insan hakları gruplarına anlatıyoruz. Bu değişimin neden gereksinim haline geldiğini anlatıyoruz. Türkiye, koalisyonlardan, sürekli seçimlerden artık bıkmış bir ülke. Bundan sonra gelen hükümetin önünü görerek yatırımlarını yapmasını, demokratikleşme hamlelerini gerçekleştirmesini ve kalkınmayı daha da ileri bir seviyeye taşımasını arzuluyoruz. Toplumumuza bunları anlatıyoruz. Fikri ne olursa olsun bütün toplumsal katmanlarla bir araya geleceğiz. Çalmadığımız kapı, girmediğimiz sokak kalmayacak” diye konuştu.

Kaynak: İHA