Yoğun Bakımda Yatan Hastalarını Anlık Görebilecekler

Elazığ Eğitim ve Araştırma Hastanesi Anestezi Yoğun Bakım Ünitesinde 'kameralı' hizmet dönemi başladı.

Elazığ Eğitim ve Araştırma Hastanesi Anestezi Yoğun Bakım Ünitesinde 'kameralı' hizmet dönemi başladı.

Elazığ Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğinden yapılan açıklamaya göre, Elazığ Eğitim ve Araştırma Hastanesi Anestezi Yoğun Bakım Ünitesinde yeni faaliyete geçen kamera sistemi ile hasta yakınları, yatan hastalarını daha rahat görebilme imkanına kavuştu.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Hastane Yöneticisi Doç. Dr. Cahit Polat, kalite hizmet standartları kapsamında daha kaliteli, çağdaş yöntemlerle hizmet sunmak ve hasta yakınlarının ziyaretlerini kolaylaştırmak için yeni bir uygulamayı devreye geçirdiklerini aktardı.

Yoğun bakım ünitelerinde bulunan hastaların olası enfeksiyon kapma risklerine karşı hasta yakınlarının girişine mümkün olduğunca az izin verildiğini belirten Polat, şunları kaydetti:

'Bu durumu ortadan kaldırmak ve hasta yakınlarımızın hastalarını daha rahat görmelerini sağlamak üzere böyle bir uygulamayı başlatmış bulunmaktayız. Uygulama hastanemizde bir ilk. Kurulan sistem ile 20 yataklı yoğun bakım ünitemizdeki her yatağın başına birer kamera olmak üzere toplam 20 kamera yerleştirildi. Her kamera sadece bir hastayı görüntüleyecek şekilde ayarlanmıştır. Kameralardan gelen hasta görüntüleri, hasta yakınları için servisimizde düzenlediğimiz 'Hasta Bilgilendirme Odasında' kurulan ekrana aktarılmaktadır.'

Uygulama kapsamında hasta yakınlarının sırasıyla odaya alınıp, 10 dakika süre ile hastalarını görme imkanı tanındığını bildiren Polat, eş zamanlı olarak da hastanın durumu hakkında bilgilendirme yapılacağını aktardı.
Kaynak: AA