Yalova'da Kentsel Dönüşüm

Yalova Belediyesi, Roman Mahallesi olarak adlandırılan alanla ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca onaylanan kentsel dönüşüm planının Toplu Konut İdaresi (TOKİ) yetkilileriyle görüşüldüğünü bildirdi.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, planın onaylanması sonrasında Yalova Milletvekili Fikri Demirel, Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman ve Yalova Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürü Kemal Baş, TOKİ İstanbul İmar Planlama ve Kentsel Yenileme Dairesi Başkanı Uğur İnan ile görüşerek konu hakkında detaylı bilgiler verdi.

Daha sonra TOKİ İdaresi Başkan Yardımcısı Mehmet Özçelik’in de katıldığı bir toplantı gerçekleştiren heyet, projenin önemini TOKİ yetkilileriyle paylaştı.

Bölgenin geleceği için bu projenin çok önemli olduğunu belirten Başkan Salman, şunları kaydetti:

'Yıllardır bu konu Yalova’nın gündeminde. Bu konuda çeşitli adımlar geçmişte atılsa da ne yazık ki sonuca ulaştırılamadı. Yalova Belediyesi olarak bu alanda gerekli planlama çalışmalarını yaptık ve bakanlığa projeyi onaylattık. Böylelikle ilk adımı atmış olduk. Sayın milletvekilimiz ile TOKİ İdaresi Başkan Yardımcısı Mehmet Özçelik ve TOKİ İstanbul İmar Planlama ve Kentsel Yenileme Dairesi Başkanı Uğur İnan ile görüştük. TOKİ projeye olumlu bakıyor. Gerekli verileri kendilerine teslim ettik. Onlar da çalışma yapacaklar. Kentsel dönüşümle ilgili süreç başlamış oldu. İnşallah bu bölgenin yeniden yapılanması için en kısa zamanda start vermiş oluruz.'

Kaynak: AA