Teski Genel Müdürü Başa Uluslararası Mübadele Sempozyumuna Katıldı

TESKİ Genel Müdürü Sayın Dr. Şafak Başa, Tekirdağ Belediyesinin ev sahipliği yaptığı Uluslararası Mübadele Sempozyumunda oturum başkanlığı yaptı.

Teski Genel Müdürü Başa Uluslararası Mübadele Sempozyumuna Katıldı
30 Ocak 2017 tarihinde başlayan ve çeşitli etkinliklerle devam eden Uluslararası Mübadele Sempozyumu, 1 Şubat 2017 tarihinde de devam etti. Mübadele konularının anlatıldığı sempozyum süresince yapılan bir sunuma TESKİ Genel Müdürü Dr. Şafak Başa başkanlık etti.

Genel Müdür Başa ilk olarak Doç. Dr. Serap Taşdemir’e söz verdi. Doç. Dr. Serap Taşdemir “Mübadele Kentlerinden Ayvalık’ta 1924-1927 Yılları Arası Sosyo-Ekonomik Yapılanma ve Kültürel Hayat” konulu sunumunu yaptı. Bu sunumun ardından “Tekirdağ’ın Rum Ortodoks Nüfusu: Eğitim ve Kültüre Önem Veren Bir Toplumdan Görüntüler” konulu sunum yapıldı.

Dr. Stavros Anestidis tarafından yapılması planlanan sunum, Dr. Stavros Anestidis’in sempozyuma katılamamasından dolayı Mehtap Petek tarafından yapıldı.

Sunumların ardından Dr. Şafak Başa, mübadele sürecinde Dahiliye Vekaletinin Rolü konusunda bilgilendirmede bulundu.

Yapılan sunumlar dinleyiciler tarafından ilgi gördü. Ardından akıllara takılan sorular soruldu ve sorulan sorulara konuşmacılar tarafından cevap verildi.

Kaynak: İHA