Tepebaşı'nda Mavi Bayrak Denetimleri Başladı

Eskişehir Tepebaşı Belediyesi’nin halk sağlığını esas alan uygulamalarından biri olan “Mavi Bayrak” uygulaması genişleyerek devam ediyor.

Tepebaşı'nda Mavi Bayrak Denetimleri Başladı
Yapılan açıklamaya göre; Mavi Bayraklı İşletmeler Uygulaması kapsamında bulunan 27 işletme, her yıl periyodik olarak Tepebaşı Belediyesi önderliğinde, Lokantacılar Odası, Ticaret Odası, Berberler ve Kuaförler Odalarından katılan denetim heyeti ile denetleniyor. Bölgede yaşayan vatandaşlara sağlıklı koşullarda hizmet sunan işletmeler olarak göze çarpan mavi bayraklı işletmeler, kalite yönetimi ve çevreci kriterler başta olmak üzere, hijyen, tüketici haklarına saygı, müşteri odaklı hizmetleri ile ön plana çıkıyor. Bu kapsamda 2017 yılı denetimlerinde, 27 mavi bayraklı işletmeden 8 mavi bayraklı işletme ve 1 adet de yeni başvuru değerlendirilerek, olumsuz durumlarla ilgili işletmeler uyarıldı.

Tepebaşı Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü yetkilileri, diğer mavi bayraklı işletmelerin de önümüzdeki günlerde denetleneceğini belirterek, genel anlamda mavi bayrak koşullarının devamlılığını sağladıkları için işletmelere teşekkür ettiler.
Kaynak: İHA