Tayland İnsan Kaçakçılığıyla Mücadelede Yol Aldı

İnsan kaçakçılığıyla mücadele kapsamında 2016'da 268 kişi hapse mahkum edildi.

Tayland'da geçen yıl 268 kişi insan kaçakçılığından suçlu bulunarak hapse mahkum edildi.

Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, 2016'da insan kaçakçılığıyla mücadele kapsamında 268 kişi hapis cezası aldı.

Tayland'ın ABD Dışişleri Bakanlığından olumlu değerlendirme alabilmek amacıyla insan kaçakçılığıyla mücadelede 2014'den bu yana ilk kez bu denli önemli bir aşama kaydettiği belirtildi.

Öte yandan yönetmelik çıkarmak, kaçakçılık olaylarını daha titizlikle incelemek ve masum insanlara daha çok destek sağlanmak da dahil olmak üzere insan kaçakçılığı ile mücadelede çaba sarf edildiği bildirildi.

Tayland, son yıllarda, kökelik dahil özellikle balıkçılık endüstrisinde olmak üzere iş gücü ihlalleri yapıldığına dair raporların yayımlanmasıyla detaylı incelemelere tabi tutuluyordu.

Bu arada Tayland'ın, söz konusu ilerlemeyle ilgili değerlendirme özetini, ABD Dışişleri Bakanlığına sunacağı kaydedildi.

ABD Dışişleri Bakanlığı, yıllık yayımladığı İnsan Ticareti Raporu'nda 188 ülkeyi insan kaçakçılığına ve modern köleliliğe karşı verdiği mücadele açısından değerlendiriyor. Raporun temmuz ayında yayımlanması bekleniyor.
Kaynak: AA