Suluova'da Halk Eğitimi Planlama Ve İşbirliği Toplantısı

Suluova’da, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından Halk Eğitimi Planlama ve İşbirliği toplantısı yapıldı.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nde yapılan toplantıda konuşan Halk Eğitim Merkezi Müdürü Kutluay Güven, 2016-2017 eğitim öğretim yılının birinci döneminde mesleki, teknik, sosyal ve kültürel alanda toplam 141 kurs açıldığını ve bu kurslara 2 bin 813 kursiyerin katıldığını söyledi.

Eğitim kurumları ve sivil toplum derneklerinden gelecek her türlü kurs taleplerini yerine getirebileceklerini belirten Kutluay, şöyle konuştu:

'Halk eğitimi, toplumun ihtiyaçlarını, fertlerin ilgi, istek ve hizmet anlayışlarına göre farklı yönlerden dinamik hale getirmek amacıyla onlara belli programlar halinde sunulan bir eğitim faaliyetidir. Açmış olduğumuz kurslar istihdam alanı oluşturmaktadır. Kurs ve açık lise çalışmalarımız yoğun olarak devam etmektedir. Bize gelecek talebe göre her türlü kursları açabiliyoruz.'

Daha sonra 2016–2017 eğitim yılının 2. döneminde yapılacak yaygın eğitim faaliyetlerinin planlanmasına ilişkin katılımcıların görüş ve önerileri alınarak açılabilecek yeni kursların değerlendirilmesi ve planlaması yapıldı.

Kaynak: AA