Sivas'ın 'Gürültü Haritası' Çıkarılacak

Sivas'ta, 'Gürültü Haritası' çıkarılarak ilde gürültü kirliliğinin giderilmesi için alınacak önlemler konusunda toplantı düzenlendi.

Sivas'ın 'Gürültü Haritası' Çıkarılacak
Sivas Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Belediye Çevre Koruma Müdürlüğü, TÜBİTAK ve Çevre ve Şehircilik il Müdürlüğü tarafından Sivas'ın 'Gürültü Haritası' çıkarılacak.

Konuyla ilgili Sivas Belediyesi Encümen Salonunda düzenlenen toplantıda, TÜBİTAK tarafından hazırlanan Stratejik Plan, Çevre Mühendisi Deniz Sarı tarafından yapılan sunumla katılımcılara aktarıldı.

Gürültü kirliliği eylem planının 18 aylık bir süre içerisinde hazırlanmasının öngörüldüğü belirtildi.

Belediye Başkanı Sami Aydın, gürültü kirliliği konusunun Türkiye’de yeni yeni konuşulmaya başlandığını belirterek, gürültüyle ilgili çalışmayı Sivas adına çok gerekli gördüklerini vurguladı.

Aydın, şunları kaydetti:

'Stratejik planın hazırlanıp stratejik planın tamamlanmış olması çok önemli bir adım. Bundan dolayı TÜBİTAK’a çok teşekkür ediyoruz. Hazırlanacak eylem planı doğrultusunda, gürültü kirliliğinin sosyal yaşama etkisini azaltmak için özellikle bina ve eğlenceye yönelik iş yeri ruhsatlandırılmasında önemli bir kriter olarak gözetilecek. Eylem planını 18 ay içerisinde en verimli şekilde hazırlayarak bundan sonraki adımlarımızı atarken, gerek imarla ilgili gerek kentsel dönüşümde gerekse eğlence tarzı binaların ruhsatlandırılmasında bize ışık tutacaktır.'

Toplantıya Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Muaz Uzun ve ilgili kuruluşların temsilcileri katıldı.

Kaynak: AA