'Şehit Aileleriyle Çanakkale'de Tarihe Yolculuk' Projesi

Adıyaman'ın Kahta ilçesinde 'Şehit Aileleriyle Çanakkale'de Tarihe Yolculuk' adlı projenin tanıtımı yapıldı Terör saldırılarında şehit olanların yaşam öykülerinin anlatıldığı sinevizyonu izleyen şehit aileleri duygu dolu anlar yaşadı.

Kahta ilçesinde 'Şehit Aileleriyle Çanakkale'de Tarihe Yolculuk' adlı projenin tanıtımı yapıldı.

Atatürk Barajı yakınlarındaki bir tesiste yapılan toplantının açılışında konuşan Kahta Şehit Aileleri Dernek Başkanı Ramazan Yetiş, 'Şehit Aileleriyle Çanakkale'de Tarihe Yolculuk' Projesi'nin hazırlanması talimatını veren ve şehit ailelerinin sorunlarıyla yakından ilgilenen Kahta Kaymakamı Ahmet Gazi Kaya'ya ilçedeki tüm şehit aileleri adına teşekkür etti.

Kaymakam Kaya ise ülkenin, bayrağın üzerinde kanları olan ve o bayrağın inmemesi için canını seve seve veren tüm şehitlere ve ailelerine minnet borçlu olduklarını vurguladı.

Şehit ailelerine seslenen Kaya, şöyle konuştu:

'Sizlere acınızı hatırlatmak için değil, devletin ve milletin her zaman yanınızda olduğunu göstermek için buradayız. Sadece bunu yaşamak, hissetmek ve unutturmamak için buradayız. Son dönemlerde yaşanan olaylar millet olarak hepimizi üzmektedir. İnşallah bu süreç bitecek. Biz, bir ve bütün olduktan sonra bu gafiller, bu alçaklar istedikleri emellerine ulaşamayacak. Başta sizin evlatlarınız olmak üzere tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Gazilerimize, yaralılarımıza şifalar diliyoruz. Ezanımızı susmayıp, bayrağımız her yerde dalgalanmaya devam edecek.'

Kahta Belediyesi Başkanı Abdurrahman Toprak da aziz şehitlerin devlete emaneti olan şehit ailelerine ve en iyi şekilde sahip çıkabilmek için ciddi gayret sarf edildiğini belirtti.

İslam dininin şehitliğe büyük önem verdiğini hatırlatan Toprak, 'İnancımızda şehitlik en üstün mertebedir. Allah hepimize sabır ve dayanma gücü versin ve bir daha asla böyle acılar yaşatmasın.' dedi.

Önceki yıl Ağrı'nın Doğubeyazıt ilçesine bağlı Karabulak Karakoluna terör örgütü PKK tarafından yapılan bombalı saldırıda şehit olan jandarma er Medet Mat'ın babası Nusret Mat ise oğlunun şehadet haberini aldığı andan beri asla üzüntüye kapılmadığını, şehit babası olmaktan onur duyduğunu, bu uğurda seve seve can verecek pek çok insanın olduğunu kaydetti.

Tanıtım programında 14 şehit ailesinin öğrenim çağındaki şehit yakınına dizüstü bilgisayar ile tablet hediye edildi.

Toplantıda, şehitlerin yaşam öykülerinin anlatıldığı sinevizyon gösterisi sırasında şehit aileleri gözyaşlarını tutamadı.
Kaynak: AA