Şehit Aileleri İçin Hazırlanan Proje Tanıtıldı

Adıyaman’ın Kahta ilçesinde şehit aileleri ve yakınları yararına hazırlanan “Şehit Aileleriyle Çanakkale’de Tarihi Yolculuk” adlı projenin tanıtım toplantısı gerçekleşti.

Şehit Aileleri İçin Hazırlanan Proje Tanıtıldı
Kahta ilçe Kaymakamlığı bünyesinde oluşturulan Kahta Şehit Aileleri Derneği tarafından hazırlanan projenin açılış toplantısı yapıldı.

Kahta’da bir restoran da düzenlenen toplantıya, Kahta ilçe Kaymakamı Ahmet Gazi Kaya, İlçe Belediye Başkanı Abdurrahman Toprak, İlçe Jandarma Komutanı Serdar Kayacan, İlçe Emniyet Müdürü Vekili Durmuş Ali Özkan, Kahta Şehit Aileleri Derneği Başkanı Ramazan Yetiş, şehit aileleri ve yakınları katıldı.

Tanıtım programı kapsamında 14 şehit ailesinin öğrenim çağındaki şehit yakınına dizüstü bilgisayar hediye edildi. Aynı zamanda Kahta Belediyesi de projenin destek olmak amacıyla 14 adet tableti şehit yakınlarına hediye etti.

Proje kapsamasında şehit aileleri ve yakınları Adıyaman’ın ören yerleri ile 2017 Nisan ayında Çanakkale gezisine katılacak. Şehit Aileleri Dernek Başkanı Ramazan Yetiş, şehitlik makamının İslam’da en büyük mertebe olduğunu vurgulayarak, “Şehitlik makamı en büyük mertebedir. Bunun içindir ki şehitlerimizin bütün günah ve kusurları Allah tarafından affedilir. Hazırladığımız proje ile aziz şehitlerimizi anmayı, değerli ailelerini sosyal etkinliklerle bir araya getirmeyi amaçladık. Milletimize maddi ve manevi çok büyük acılar yaşatan en büyük insanlık suçu olan terörün bitmesi temennimizdir. Gerek bu projenin hazırlanmasında gerek ise ilçede ki şehit ailelerinin sorun ve ihtiyaçları konusundaki hassasiyetlerinden dolayı derneğimiz adına Kahta ilçe Kaymakamımız Ahmet Gazi Kaya’ya teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

Kahta ilçe Belediye Başkanı Abdurrahman Toprak, bazı şeylerin ebediyen unutulmadığını belirterek, ” Dünyada, her şey yapılır. Fakat bazı şeyler vardır ki kıyamete kadar, ebediyen tarih sayfalarında yazılır. Hiçbir şekilde silinmez. O aziz topraklar, o vatan, o bayrak için asırlar boyu öncesinde şehit olmuş büyüklerimiz tarih sayfalarında unutulmamıştır. Ülkeyi yöneten yöneticiler tarih sayfalarından silinmişler. İsimleri bile anılmaz. 10 bin yıl öncesinde kendi vatanı, kendi insanı için şehit olanlar hiçbir zaman tarih sayfasından silinmediler. Kıyamete kadar da tarih sayfalarında isimleri olacaktır. Öyle bir mertebedir ki peygamberlerin bile gıpta ettiği bir mertebedir. Mekanları cennet olsun” dedi.

Kahta ilçe Kaymakamı Ahmet Gazi Kaya ise şehit ailelerine bakmanın en temel görev ve sorumlulukların başında olduğunu belirterek, “Bizim en değerliğimiz, en kıymetlimiz ve vazgeçilmezimiz şehit ailelerimizdir. Nasıl ki bir vatandaş olarak birçok görev ve sorumluluğumuz var ise şehit ailelerine de olan görev ve sorumluluklarımız en baştadır. En temel görev ve sorumluklarımızın başında bize emanet olan şehit ailelerimize sahip çıkmaktır. Bizler 3 defa şehit ailelerimizle Adıyaman’ın tarihi, turistik ve ören yerlerinde bir araya geleceğiz. Onun dışında her şehidimizin ailesinden 2 kişiyle tüm masrafları proje ait olacak şekilde Çanakkale’ye gezi düzenleyeceğiz. Ayrıca şehit ailelerimizin okuyan 14 öğrencisine birer bilgisayar hediye edeceğiz. Sayın Belediye Başkanımız projeye destek olmak amacıyla 14 adet tablet ile destek verdi” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA