Şanlıurfa'da 'Düğünlerde Silaha Hayır' Kampanyası

Suruç ilçesinde yerel müzisyenler ve kadınlar, düğünlerin kana bulanmaması için kampanyaya destek veriyor.

Son üç ayda iki kişinin düğün sırasında 'maganda' kurşunu ile hayatını kaybettiği Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde, 'Düğünlerde silaha hayır' kampanyası başlatıldı.

Yörede düğünlerde müzisyen olarak çalışan yerel sanatçılar, ilçe merkezindeki Cumhuriyet Meydanı'nda bir araya gelerek 'Düğünlerde silaha hayır' kampanyası başlattı.

Müzisyenler adına gazetecilere açıklama yapan Mustafa Tekçe, ilçede son dönemde düğünlerde sıkılan silahlar nedeniyle üzücü olayların yaşandığını söyledi.

Daha fazla can sıkıcı olayın yaşanmaması için kampanya başlattıklarını belirten Tekçe, 'Sanatçılarımız düğünlerde silah ateşlenmesine karşıdır. Biz bölgenin yerel sanatçıları olarak memleketimizde düğün gibi güzel günlerimizin silahla katliama dönüşmesine karşı çıkmak için bugün bir araya geldik. İnsanlarımızı yaralayan, öldüren ve onarılmaz sonuçlar çıkaran bu ölüm makinesini hayatımızdan, düğünlerimizden, neşeli günlerimizden bir an önce çıkmasını istiyoruz. Bu konuda halkımızın da duyarlılık göstererek bize destek vereceğine inanıyoruz.' diye konuştu.

Düğünlerde silah ateşlemenin psikolojik bir saplantı olduğunu ifade eden Tekçe, savaşlarda kullanılan silahın düğünlerde yerinin olmadığını vurguladı.

Gruptakiler daha sonra 5 dakika oturma eylemi yaptı.

Öte yandan Suruç Çok Amaçlı Toplum Merkezi (ÇATOM) üyesi kadınlar da silah sıkılan düğünlere katılmama kararı aldıklarını duyurdu.

İlçede, son 3 ayda 2 kişi düğünlerde sıkılan maganda kurşunuyla hayatını kaybetmişti.
Kaynak: AA