Rize Valisi Erdoğan Bektaş, Karla Mücadele Çalışmalarını Değerlendirdi

Rize Valisi Erdoğan Bektaş, karla mücadele konusunda yürütülen çalışmalar hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Rize Valisi Erdoğan Bektaş, Karla Mücadele Çalışmalarını Değerlendirdi
Kar yağışının ardından sahil şeridinde kar kalınlığının 70 santimetreye kadar ulaştığı belirten Vali Erdoğan Bektaş, “Rize olarak son yılların en güzel kış mevsimini geçiriyorduk. Türkiye’nin genelinde kar yağışı varken, Rize adeta yazdan kalma günler yaşıyordu. Ancak son bir hafta içerisinde kış mevsimi kendisini tam anlamıyla gösterdi. Bol kar yağışı olan günler yaşadık” dedi.

Karla mücadele konusunda İl Özel İdaresi ekiplerince planlı bir çalışmayla köy yollarını sürekli açık tutulması konusunda yoğun gayret sarf edildiğini kaydeden Vali Bektaş, “Aralıklarla yağan kar sonucu, ulaşıma açtığımız yollar tekrar kapanıyor. Meteoroloji’den alınan son verilere göre, bugün veya yarın itibariyle kay yağışı hafifleyecek. Bizde yolların tamamını en kısa sürede ulaşıma açacağız” şeklinde konuştu.

Olumsuz bir durumun yaşanmadığını söyleyen Vali Bektaş, “Meteorolojiden aldığımız son bilgiler doğrultusunda önümüzdeki günlerde hava sıcaklıkları hissedilir derecede artacak. Havaların ısınmasıyla bu kar hızla erimeye başlayacak, bu durum bizim coğrafyamızı zorlayabilir. Bu yönde de ilgili tüm kurumlarımızla gerekli tüm değerlendirmeleri yaptık ve alınması gereken tedbirler şimdiden alındı” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA