Ortak Değer Malatya Derneği'nden Malatya'nın Geleceğine Dair İstişare Toplantısı

Ortak Değer Malatya Derneği, Malatya’nın sorunlarının masaya yatırıldığı toplantıda basın mensuplarıyla Malatya’nın geleceğine yönelik istişarede bulundu.

Ortak Değer Malatya Derneği'nden Malatya'nın Geleceğine Dair İstişare Toplantısı
Toplantıda, Malatya’da yapılan çalışmaların yanı sıra yapılması gerekenler ile ilgili de bilgi alışverişinde bulunuldu.

Altın Kayısı Ramada Otel’de yapılan toplantıya, Basın İlan Kurumu (BİK) İl Müdürü Nihat Abacı, Malatya Gazeteciler ve Televizyoncular Cemiyeti Başkanı Kemal Deniz, Çağdaş Gazeteciler Derneği Başkanı İbrahim Göçmen, Anadolu Basın Birliği Malatya Şube Başkanı Zeki Dağ, BİMYAD Başkanı Selim Apohan, Ortak Değer Malatya Derneği üyeleri ile gazeteciler katıldı.

-Basın, bir ülkenin kaderini bile değiştirebiliyormuş”

Ortak Değer Malatya Derneği Başkanı Ergün Kılıç, "Programdan çıkacak sonuçlarda arzumuz şudur ki, gerçekten Malatya’nın sorunlarını samimi bir şekilde masaya yatıralım. Biz dernek olarak bir nevi Malatya’ya hesap verecek konumdayız. Samimi bir şekilde fikirlerimizi dile getirip, toplantı sonunda Malatya’da yapılan projeler, Malatya’ya yapacağımız bizim ve bizimle birlikte yapılacak etkinliklerle ilgili sonuçlar çıkartmaktır. Gördük ki basınımız görevini yaparsa, bir ülkenin kaderini bile değiştirebiliyormuş. Bunu hepimiz yaşadık. Malum 15 Temmuz sürecinde bunu yaşadık. Hakikaten ben buna samimiyetimle inanıyorum, basın bir ülkenin, ilin gelişiminde ciddi bir pay sahibidir. Basın temsilcilerinin hepsinin görevlerini bu bilinçle yaptıklarına inanıyorum. Bunun içinde yerel ve ulusal basınımızın hepsine teşekkür ediyorum. Stadın ismiyle ilgili bir basın açıklaması yaptık. Başta sayın bakanımız olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Stadın isminin değişmesiyle ilgili bir karar alındı. Bundan sonraki tek temennimiz gerçekten Malatya’ya yakışacak, Malatya’yı temsil edecek, milli ve manevi değeri olan bir ismin verilmesi arzusundayız. Bu konunun takipçisi olmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

-“ Sivil havaalanı yapılması gerçekten Malatya’ya şart”

Dernek olarak yaptıkları toplantılarda alınan kararlarla ilgili de bilgi veren Kılıç, “Sivil havaalanı yapılması gerçekten Malatya’ya şart. Bunu biz ve başka sivil toplum kuruluşları da ifade ettiler. Malatyalılar olarak ciddi bir mağduriyet yaşadık. Bu konuda başta başbakanımız ve bakanımız olmak üzere ciddi bir şekilde adım atılmalı ve faaliyete geçmelidir. Hızlı tren meselesi var, bunun da Malatya’ya çok ciddi katkısı olacaktır. Özellikle ticaret erbapları başta olmak üzere tabi ki zaman günümüzde çok önemli, bu noktada hızlı trenin faaliyete geçmesini çok önemsiyoruz. Akçadağ’da yarış atları yetiştiriyoruz. Gerçekten kaliteli yarış atları yetiştirip buradan İstanbul’a gönderiyoruz. Ciddi bir geliri var. Kardeş şehrimiz Elazığ’da bir hipodrom var, biz Malatya’ya da istiyoruz. Engelli çocuklarımızın terapisi için at biniciliğinin ne kadar faydalı olduğunu biliyoruz, bu da çok önemli bir proje diye düşünüyoruz. Bir diğer konu Yeni Malatyaspor konusu. Malatyalılar tek yürek olarak Evkur Yeni Malatyaspor’un şampiyonluğu istiyor. Bu noktada 7’den 77’ye Malatyalıların üzerine düşeni yerine getirmeleri gerekiyor. Hatta Malatya’da oynanacak İlk iç saha maçında ‘Malatya tek yürek’ bir kampanya düzenleyip, Malatyalıların bu işe ne kadar sahip çıktıklarını gösterelim” şeklinde konuştu.

“Ciddi bir trajedi, insanlık suçu yaşandı”

Kılıç, ABD’de havalimanında 5 yaşındaki çocuğa kelepçe takılmasını da sert bir dille eleştirerek,"5 yaşındaki çocuğumuza kim olduğu, nereli olduğu önemli değil, kelepçe takılmak suretiyle ciddi bir trajedi, insanlık suçu yaşandı. Fakat ne acıdır ki Amerika, Avrupa sürekli bize insanlık dersi veriyor ama burada bir insanlık suçu işlenmiştir. Bu olayı şiddetle, nefretle kınıyorum’ dedi.

İstişare toplantısında daha sonra basın mensupları Malatya’da yapılması gerekenler ve sorunlarla ilgili düşüncelerini aktardı.
Kaynak: İHA