Nusaybin'de Elektrik Şebekesi Normale Dönüyor

Mardin’in Nusaybin ilçesinde üerör örgütü PKK’nın hendek eylemleri yüzünden 14 Mart 2016’da ilan edilen ve temmuz ayına kadar kademeli olarak kaldırılan sokağa çıkma yasağının ardından Dicle Elektrik Dağıtım tarafından başlatılan çalışmalarda sona gelindi. Enerji şirketinin yaptığı çalışmalar sonucunda ilçenin enerji altyapısı adeta sil baştan yenileniyor.

Nusaybin'de Elektrik Şebekesi Normale Dönüyor
İlçede sokağa çıkma yasaklarının ardından güvenlik güçleri tarafından operasyon başlatılmıştı. Yaşanan çatışmalar ve meydana gelen patlamalar nedeniyle ilçedeki yapıların önemli bir kısmı zarar görmüş, elektrik altyapısı ise neredeyse tamamen tahrip olmuştu. Operasyonların tamamlanarak sokağa çıkma yasağının sona ermesinin ardından hasar gören yapılar belediye ekiplerince yıkılırken, molozlar kaldırıldı.

İlçede yaşayan halka yeniden sağlıklı elektrik verebilmek için çalışma başlatan Dicle Elektrik Dağıtım tarafından hasar gören mahallelere 424 adet beton direk dikildi. İletim hatları çekilen mahallelerde ayrıca her biri 400 kVA gücünde olan 18 adet trafo kuruldu.

“Elektrik altyapısı yenilendi”

Yapılan çalışmalar ile ilgili bilgi veren Dicle Elektrik Dağıtım Mardin İl Müdürü Memet Bulut, ilçenin Abdülkadir Paşa mahallesinin eski hastane kesimi, Fırat ve Dicle mahalleleri ile İpekyolu kesimindeki çalışmaların tamamlanmak üzere olduğunu bildirdi. Söz konusu mahallelerde elektrik altyapısını yenilediklerini kaydeden Bulut, ekiplerinin hasar gören yapıların yıkılarak molozlarının kaldırılmasının hemen ardından buralarda tespit çalışması yaptıklarını ifade etti.

Bulut, ilçede kurdukları 18 trafoya ek olarak 11 trafo daha kurmayı planladıklarını da açıkladı.



İpekyolu yeniden aydınlatıldı”

Dicle elektrik Dağıtım İl Müdürü Memet Bulut, yaşanan olaylar sırasında en fazla hasarın İpekyolu üzerindeki refüjde yer alan aydınlatma direklerinde yaşandığını belirtirken ise, “Olaylar sırasında aydınlatma direklerimizin neredeyse tamamı yıkılmıştı. Bu nedenle uluslararası yolun bu kısmı tamamen karanlıktaydı. Bu durumu gidermek için İpekyolu’nun ilçeden geçen kısmında tahrip edilenlerin yerine 204 adet aydınlatma direği ve bu direklere 408 adet armatür takıldı” dedi.

Kaynak: İHA