Niğde'de FETÖ/PDY Davası

'Terör örgütü üyesi olmak' suçlamasıyla haklarında dava açılan fizyoterapist ve 2 öğretmenin yargılanmasına başlandı.

Niğde'de Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında haklarında 'terör örgütü üyesi olmak' suçlamasıyla dava açılan fizyoterapist ve 2 öğretmen, hakim karşısına çıktı.

Niğde 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, tutuklu sanıklar fizyoterapist Mustafa T. ve Selami Ü, tutuksuz yargılanan Ali B. ile avukatlar hazır bulundu.

Sanıklardan Selami Ü. savunmasında, Zaman gazetesine abone olmadığını belirterek, 'Aktif-Sen'e 2013 yılında üye oldum. 2014 Aralık ayında da hükümet politikalarını eleştirmeleri ve siyasi içerikli konuşmalarından dolayı rahatsız olduğum için istifa ettim.' dedi.

Tutuksuz sanık Ali B. ise Zaman gazetesine yaklaşık 6 yıl önce deneme sınavları testi verdiği için abone olduğunu ancak iptal ettirdiğini belirterek, 'Aktif- Sen'e üyeydim ancak 18 Temmuz'da istifa ettim. Ben sendikanın FETÖ yapılanmasını bilmiyordum.' diye konuştu.

Örgütün sohbetlerine çağırıldığını anlatan Ali B, şöyle devam etti:

'Diler Ö. tarafından çağırıldım. 5 ay kadar sohbetlere katıldım. Diler Ö. beni sohbetlere çağırırken dini konularda konuşmak için çağırıyordu. Diler'in Fetullah Gülen cemaatine yakın olduğunu bilmiyordum. Ben bu konuda kendimi hatalı görüyorum. ByLock programını 2016 yılında telefonuma Diler Ö. yükledi ama nasıl yükledi bilmiyorum. Bana giriş şifresi verdi. Sadece kendisi ile görüşüyordum. Bu programın özel bir program olduğunu bilmiyordum. Yazdığım mesajlar kendiliğinden siliniyordu. Yaklaşık 3 ay yüklü kaldı, sonra sildim. Programı sohbete çağrılma amacıyla kullanıyorduk. Sohbete dini bilgilerimi artırmak amacıyla gidiyordum. Bilinçli olarak bu yapıya gitmedim.'

Fizyoterapist Mustafa T. de ByLock programı yüklü telefon hattının Kur'an Kursu öğretmeni ablasına ait olduğunu, onun da ihraç edildiğini belirterek, '2009 yılında hattı kendisinden aldım. 2012 yılında Kıbrıs'a gideceğim için sadece yaz aylarında Türkiye'ye geldiğimde kullandım. Hattın üzerinde internet bile yüklü değil. Kaldı ki ByLock programı internet ile çalışmaktadır. Ben ByLock programından habersizim.' dedi.

Mahkeme heyeti, tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar vererek, dosyadaki eksiklerin tamamlanması için duruşmayı erteledi.
Kaynak: AA