Muratdağı Termal Kayak Merkezi'nde Öğrencilere Kayak Eğitimi

Kütahya’nın Gediz İlçesi’ndeki Muratdağı Termal Kayak Merkezi’nde öğrenciler için kayak eğitimi düzenlendi.

Muratdağı Termal Kayak Merkezi'nde Öğrencilere Kayak Eğitimi
Gediz Kaymakamlığı, Gediz Belediye Başkanlığı, Gediz Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü ve Gediz İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nce “Kaymayı Bilmeyen Kalmasın” ve “İlk Kayağımı Muratdağı’nda Öğrendim” projeleri kapsamında düzenlenen kayak eğitimine Gediz Belediyesi sponsorluk etti.

Türkiye Kayak Federasyonu Kütahya İl Temsilcileri ve Eğitim Kurulu Üyeleri Muhammed Keskin ve Ayhan Keskin tarafından verilen kayak eğitimine ilçedeki ortaokul ve lise düzeyinde başarı, sportif yön ve kayak merkezine çıkma imkanı olmayan 30 öğrenci katıldı.

Muratdağı Termal Kayak Merkezi’ne ilk kez çıkan öğrenciler, kayak hocaları eşliğinde piste çıkarak kayak yapmayı öğrendiler ve daha sonra özgürce kaymanın keyfini çıkardılar. Eğitimin ardından Gediz Belediye Başkanı Mehmed Ali Saraoğlu’nu makamında ziyaret eden öğrenciler, kendilerine bu güzel imkanı sağladığı için teşekkür ettiler.

Konu hakkında bilgi veren Gediz Belediye Başkanı Mehmed Ali Saraoğlu, hazırlanan eğitim projesi ile öğrencilere hem kayak eğitimi hem de spor kültürü aşılandığını söyledi.



Başkan Saraoğlu, “Kayak merkezine çıkma imkanı olmayan başarılı öğrencilerimizin yarıyıl tatilini en iyi şekilde geçirmelerini sağlamak amacıyla böyle bir etkinlik düzenledik. Bu tür etkinleri her zaman destek vermeye devam edeceğiz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Daha sonra Gediz Gençlik ve Kültür Merkezi Etkinlik ve Sürekli Sergi Salonu’na geçen öğrenciler, burada “Kaptan Eddie” adlı (kayak konulu) filmi izleyerek güzel bir kış günü geçirmenin sevincini yaşadılar.(MA-EFE)
Kaynak: İHA