Milas'ta Akıllı Kavşak Düzenlemesine Hız Verildi

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından akıllı kavşağa dönüştürülecek olan döner kavşakta çalışmalara hız verildi. Trafiğe kapatılan döner kavşakta zemin yenileme çalışması yapılırken, kavşağın ortasında yer alan bölümdeki düzenlemeye ise daha sonra geçileceği belirtildi.

Milas'ta Akıllı Kavşak Düzenlemesine Hız Verildi
Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin sorumluluğunda olan döner kavşaklara, akıllı kavşak sistemi uygulanmaya başlandı. Çalışmalar kapsamında ilçede bulunan 4 döner kavşak akıllı kavşağa dönüştürülecek. Milas’taki Atatürk Bulvarı, Cumhuriyet Caddesi ve İnönü Caddesi kesişiminde yer alan döner kavşakta yürütülen çalışmalara dün itibariyle hız verildi.

Araç trafiğine kapatılan kavşakta iş makineleriyle zemin güçlendirme ve düzenleme çalışmaları yapılıyor.

Kavşakta yer alan ve daha önce yıkılan Gümüşkesen Mezar Anıtı’nın sembolik maketinin yerine ne yapılacağı ise ilerleyen günlerde belli olacak. Muğla Büyükşehir Belediyesi yetkililerinden edinilen bilgiye göre; kavşak ortasındaki alanın düzenlenmesi için iki adet proje üzerinde durulduğu belirtiliyor.

Kavşak düzenlemelerinin biran önce tamamlanmasını ve şehirdeki şantiye görüntüsünün ortadan kaldırılmasını isteyen Milas halkı, kavşak dönüşümlerinde kent dokusuna uygun projelere onay verilmesini istedi.
Kaynak: İHA