Menderes Belediyesinde Toplu İş Sözleşmesi

Menderes Belediyesinde çalışan 82 kadrolu işçi için Belediye İş Sendikası ve Menderes Belediyesi arasında toplu iş sözleşmesi yapıldı.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Menderes Belediyesi ile Belediye İş Sendikası arasında 82 kadrolu işçiyi kapsayan toplu iş sözleşmesi Menderes Belediyesi Kültür Merkezi'nde düzenlenen törenle imzalandı.

İşçilerin de hazır bulunduğu törende 2017- 2019 yıllarını kapsayan sözleşme ile işçiler ilk yıl için yüzde 9 ikinci yıl yüzde 10 zam alacak.

Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu, görüşmenin anlaşma ile sonuçlanmasının kendilerini sevindirdiğini belirterek, 'İşçi kardeşlerimizin mutlu olacağı bir toplu sözleşmeye imza attık. Birlik ve beraberlik içerisinde ilçemiz için çalıştığımız arkadaşlarımıza emeklerinin hakkını verdik. Menderes’te toplu sözleşmeye değil, mutlu sözleşmeye imza atmış olduk. Hayırlı, uğurlu olsun.' dedi.

Belediye İş Sendikası İzmir 2 Nolu Şube Başkanı Metin Şanlı da yapılan toplu sözleşmeden dolayı duyduğu memnuniyetini dile getirdi.

Kaynak: AA