Manisa 3. Ayakkabı Moda Fuarı Açıldı

Manisa Ayakkabıcılar Odası Başkanı Narin: 'Ağustos ayında ikincisini yaptığımız fuarımızı darbe girişimi gölgesinde yaptık, şimdiki 3. fuarımızı ise dolar artışı gölgesinde yapıyoruz, bu bizi etkiliyor'

Manisa 3. Ayakkabı Moda Fuarı (MAYFU), Manisa Büyükşehir Belediyesi Fuar Merkezi'nde, Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Güzgülü ile oda başkanlarının katılımıyla açıldı.

Türkiye'de önde gelen 30 firmanın katılımıyla ile açılan ve 2-5 Şubat tarihlerinde açık olacak fuarda 2017 yılı yaz modelleri sergileniyor.

Fuarın açılış töreninde konuşan Manisa Ayakkabıcılar Odası Başkanı Mehmet Narin, her yıl iki kez açtıkları fuarın ikincisini 15 Temmuz darbe girişimi sonrası ağustos ayında yaptıklarını söyledi.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişiminin ayakkabı sektörüne zarar verdiğini vurgulayan Narin, şimdi ise dolardaki artıştan etkilendiklerini kaydetti.

Esnaf sanatkarın devletin temel taşlarını oluşturduğunu dile getiren Narin, 'Hep beraber esnaf sanatkarımıza destek çıkacağız, devletimiz, hükümetimiz esnaf sanatkarımıza destek çıkıyor. Ağustos ayında ikincisini yaptığımız fuarımızı darbe girişimi gölgesinde yaptık. Şimdiki 3. fuarımızı ise dolar artışı gölgesinde yapıyoruz. Bu bizi etkiliyor, bizim sektörümüz dolara bağlı bir sektör. Bütün girdilerimiz dolarla oluyor onun için etkileniyoruz.' dedi.

Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Güzgülü ise ayakkabı sektöründe çırak yokluğuna dikkati çekerek, belediyesi olarak ayakkabı sektörü için çırak yetiştirme kursu açacaklarını söyledi.

Yapılan konuşmaların ardından fuarın açılışı Vali Güvençer ve beraberindeki protokol üyeleri tarafından gerçekleştirildi.

Fuarda görücüye çıkan 1923 yapımı 78 numara ayakkabı, ilgi odağı oldu.
Kaynak: AA