Kepez Belediyesi'ne Yeni Araçlar

Kepez Belediyesi, envanterine 14 yeni iş makinesini dahil etti.

Kepez Belediyesi'ne Yeni Araçlar
Kepez Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü envanterine, 14 yeni aracın daha eklenmesi nedeniyle tören düzenlendi.

Fen İşleri ile Park ve Bahçeler Müdürlüğü hizmet binası ile belediye akaryakıt istasyonunun yenilendiği Fevzi Çakmak Mahallesi’ndeki atölyeler parkında düzenlenen törene, AK Parti Antalya Milletvekili Hüseyin Samani, Kepez Belediyesi Başkanı Hakan Tütüncü, AK Parti ve CHP’li meclis üyeleri, muhtarlar, belediye başkan yardımcıları ve bürokratları katıldı.



Akaryakıt tasarrufu sağlanacak

Bundan 8 ay önce belediye envanterine giren 36 iş makinesi aracının teslim töreni yapıldığını hatırlatan Başkan Tütüncü, akaryakıt istasyonunun da elektronik sisteme geçmesiyle çok önemli bir tasarruf sağlanacağını söyledi.

Hangi aracın ne sıklıkta akaryakıt kullandığını bu sistemle görebileceklerini açıklayan Tütüncü, sağladığı tasarrufun yeni hizmetler üretiminde kullanacaklarını söyledi.



Yeni araçlarla daha büyük yatırımlar

Altyapıda yatırımlarda son 8 yıl da rekor üstüne rekorların kırıldığı anlatan Tütüncü, ilçede 550 kilometre yeni yol açıldığını belirtti.

Yeni yolların uç uca eklenmesiyle Antalya’dan Ankara’ya ulaşılabileceğini belirten Tütüncü, bu hizmetlerin kaliteli araçlar sayesinde yapabildiklerini söyledi.

Tütüncü, “Eğer düzgün işler yapacaksak, daha büyük yatırımlara imza atacaksak, o zaman kullanacağımız makinelerin ihtiyaçlara cevap verir olması gerekiyor” dedi.



Samani Kepez’in arkasında

Açılışa katılan Milletvekili Hüseyin Samani’nin 2004-2009 yılları arasında belediye meclis üyesi olduğunu da hatırlatan Tütüncü, “İlçemize milletvekili olarak da büyük fayda sağlamıştır. İlçemizin sorunlarının Ankara’dan olan çözümü konusundaki yardımlarından dolayı kendi adıma, ilçemiz adına teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Samani ise, Kepez Belediyesi Meclisi’nde 3 yıl görev yapmışlığından dolayı gurur duyduğunu belirtti.

Kepez’in Antalya’nın en dinamik ilçesi olduğunu belirten Samani, genç ve dinamik belediye ekibine, genç aletler de eklendiğini söyledi.

Atalarımızın ‘alet işler el övünür’ deyimini söyleyen Samani, “Ama yeni aletler alamazsanız ve iyi kullanamazsanız, övünecek bir şey de bulamazsınız” dedi.



Yollar vatandaş katılımıyla açılmış

Kepez Belediyesi’nin önceki yolları rehabilite etmenin yanında yeni 550 kilometre yeni yol açmasına da değinen Samani, diğer ilçelerde artık yeni yol açma imkanı olmadığını söyledi.

Belediye için en sıkıntılı konunun yeni yol açarken kimsenin kalbini kırmamak olduğunu belirten Samani, “O ilçedeki herkesi memnun edeceksiniz. Bu bir marifet, özel bir ilgi ve samimiyet gerektiriyor. Aksi durumda yeni yol açamazsınız. İtiraz ederler, mahkemeye giderler, yol açamazsınız. Kepezliler ortak noktada buluşarak bu yolları açmış” diye konuştu.



Yeni anayasa paketine değindi

Konuşmasının sonunda önemli bir dönemden geçtiğimize değinen Samani, TBMM olarak yeni anayasa paketini geçirdiklerini söyledi.

MHP ile birlikte yeni anayasayı millete arz ederek görevlerini yaptıklarını belirten Samani, “Bundan sonra yetki de, imza da, mühür de sizde. Her zaman olduğu gibi. Sözün ve kararın milletten olması gerektiğine hiçbir zaman itiraz etmedik.”
Kaynak: İHA