Kadir Güntepe'nin FETÖ Soruşturmasında Tutuklanması

Tokat’ta çıkarıldığı mahkemece tutuklanan eski Beytüşşebap Kaymakamı, Elazığ Valiliği Hukuk Müşaviri Kadir Güntepe’nin örgütün KPSS çalışma evlerinde imam olarak görev yapan ve tutuklu bulunan O.A. ile de temasının bulunduğu ileri sürüldü.

Tokat Cumhuriyet Başsavcısı iken Yargıtay Cumhuriyet Savcılığı görevine atanan Erdoğan Bayrakdar’ın yürüttüğü, FETÖ/PDY’nin örgütün mülkiye yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında eski Beytüşşebap Kaymakamı Kadir Güntepe çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı.

Kadir Güntepe’nin adliyedeki ifadesinde örgütün gizli haberleşme programı ’ByLock’u kullanmadığını savunduğu öğrenildi. Yapılan soruşturmada ise Kadir Güntepe’nin 27 Ağustos 2014 tarihinde cep telefonuna Amasya’nın Hamamözü ilçesinde görev yaparken burada ’Amasya Kaymakamlar imamı’ olan H.Ö. tarafından ’ByLock’ programının yüklendiğinin tespit edildiği ileri sürüldü.

Güntepe’nin örgütün KPSS çalışma evlerinde imam olarak görev yapan ve tutuklu bulunan O.A. ile de temasının bulunduğu iddia edildi.

Ayrıca Z. Güntepe eşi ile İnternet üzerinden tanıştığını ifade ederken, Kadir Güntepe’nin ise ifadesinde bir arkadaşının vasıtasıyla eşiyle tanıştığını söylediği öğrenildi.
Kaynak: İHA