İzmir Vali Yardımcı Taşbaşı Açıklaması

'(Turizm için) Hızlı ve etkin bir tanıtım seferberliği başlatacağız'.

İzmir İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA), iş birliğiyle düzenlenen turizm değerlendirme toplantısı yapıldı.

İZKA'dan yapılan açıklamaya göre, turizmden sorumlu İzmir Vali Yardımcısı Cumhur Güven Taşbaşı başkanlığındaki toplantıya İl Kültür ve Turizm Müdürü Murat Karaçanta, İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA), İzmir Tanıtma Vakfı, İzmir Ticaret Odası, Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK), TÜRSAB, ÇEŞTOB ve İzmir Rehberler Odası’ndan yetkililer ve sektör temsilcileri katıldı.

Toplantıda, turizm sektörünün her türlü zorluğu aşacak güce sahip olduğunu anlatan İzmir Vali Yardımcısı Taşbaş, 'Hızlı ve etkin bir tanıtım seferberliği' başlatacaklarını bildirdi.

İzmir’in yaşayan, yaşanacak bir şehir olduğunu, huzurlu ve güvenli bir şehir temasının mutlaka öne çıkartılması gerektiğini kaydeden Taşbaşı, 'Tüm olumsuzluklara karşın eli kolu bağlı oturamayız. Tanıtım yapmak, etkinlikler düzenlemek bizim için son derece önemli. Şimdi el ele vererek, gelen öneri ve görüşleri birleştirerek acilen bir yol haritası çizme zamanı.” ifadelerini kullandı.

Erken rezervasyon ilanlarında İzmir’in bulunmadığına dikkati çeken Taşbaşı, şunları aktardı:

“Turizm açısından sıkıntı var ama İzmir bu sorunları aşabilecek kapasitede bir kent. Güzel çalışan kurumlar, sivil toplum kuruluşları var burada. En kısa sürede komiteler oluşturalım. İç ve dış turizmle ilgili çalışmalar yapalım. Yabancı gazetecilere tanıtım çalışmalarını yapalım. Düzenlenen festivalleri çıkartıp ona göre tanıtım çalışmalarına hız verelim. İzmir Kalkınma Ajansı’nın yerli ve yabancı turistlere yönelik hazırlamış olduğu visitizmir.org sitesi var. Çok geniş bir içerikle hazırlanmış olan site turistlere zengin içeriğiyle İzmir’e gelmeden önce ve geldikten sonra yardımcı oluyor. Bu sitenin tüm sektörde duyurulması gerekiyor.'
Kaynak: AA