İspanya'da Uyuşturucu Operasyonu

İspanya'nın 3 kentinde düzenlenen uyuşturucu operasyonunda çoğunluğu Türk vatandaşı 29 kişi yakalandı.

İspanya'nın Madrid, Ourense ve Pontevedra kentlerinde düzenlenen uyuşturucu operasyonunda çoğunluğu Türk vatandaşı 29 kişi gözaltına alındı.

Jandarmadan yapılan yazılı açıklamada, uluslararası uyuşturucu şebekesinin İspanya, Balkanlar, Türkiye ve Hollanda'da eroin tipi uyuşturucu kaçakçılığı yaptıkları belirtildi.

İspanya'nın 3 kentinde düzenlenen operasyonlarda yakalanan 29 kişinin çoğunluğunun Türk vatandaşı olduğu, ayrıca aralarında Arnavut ve İspanyolların da bulunduğu ifade edildi.

Söz konusu suç şebekesinin Pontevedra'da bir evde kurdukları laboratuvarda hazırladıkları ve paketledikleri uyuşturucuyu diğer ülkelere gönderdikleri kaydedildi.

Yakalananlar arasında, geçmişte uyuşturucu ile bağlantılı bir suçtan İspanya'da 14 yıl hapis cezası almış, hakkında arama ve tutuklama emri bulunan bir Türk vatandaşının da olduğu bildirildi.

Bu arada 18 ev ve işyerine baskın düzenleyen jandarmanın, 16 kilogram eroine, 35 bin avro nakit paraya, 1 tabancaya ve 11 adet lüks otomobile el koyduğu açıklandı.
Kaynak: AA