Görele'de Karla Mücadele Sürüyor

Görele Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş, ilçede karla mücadele çalışmalarını 24 saat esasına göre sürdürdüklerini söyledi.

Ermiş, gazetecilere yaptığı açıklamada, 3 greyder, 1 büyük kepçe, 2 jcb ile köylerde karla mücadele çalışması yaptıklarını belirtti.

Herhangi bir mağduriyete izin vermemek, karın ortaya koyduğu sıkıntıları bertaraf etmek için özverili bir çalışma yürütüldüğünü ifade eden Ermiş, 'Kar yağışı ilçe merkezinde 1, köylerimizde ise 1,5-2 metre kalınlığa ulaştı. Vatandaşımızın devlete olan güvenini, bu algıyı iyi yönetmek adına 24 saat esasına göre çalıştık. Yoğun kar yağışı esnasında başladığımız çalışmada karla mücadelemizi sonuna kadar sürdürdük.' dedi.

Ermiş, karla mücadelede önceliği hasta ve cenazesi olan köylere verdiklerini dile getirerek, şunları kaydetti:

'Hastası olan 16 köye 112 Acil Servis ekiplerinin müdahale etmesini sağladık. Cenazesi olan 3 köyümüzün yolunu anında açtık. Karla mücadele çalışmalarımız kapsamında herhangi bir mağduriyete de asla izin vermedik. Gereksiz olarak işgal ve meşgul ettiğimiz her 112 Acil Sağlık, her greyder, her kepçe başka ihtiyaç sahiplerinin mağdur olmasına sebebiyet vereceği için muhtarlarımızla birebir irtibata geçerek asılsız yapılan ihbarlara teessür etmedik.'

Kaynak: AA