Efeler'de Ayın Şoförü Ödülünü Başkan Özakcan'dan Aldı

Aydın’ın Efeler ilçesindeki Efeler Şehiriçi Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi tarafından geleneksel hale getirilen ’Ayın Şoförü’ ödülünü bu ay İlhan Tonguç aldı. Tonguç’a ödülünü Efeler Belediye Başkanı M. Mesut Özakcan takdim etti.

Efeler'de Ayın Şoförü Ödülünü Başkan Özakcan'dan Aldı
Efeler Şehirçi Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi’nin 2015 yılının Eylül ayından bu yana sürdürdüğü ve geleneksel hale gelen ’Ayın Şoförü’ uygulaması sürüyor. Çeşitli kriterler göz önünde bulundurularak ayın şoförü ödülünün bu ayki sahibi 17 yıldır şoförlük yapan 41 yaşındaki İlhan Tonguç oldu. Efeler Şehiriçi Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi’nde düzenlenen törene Efeler Belediye Başkanı M. Mesut Özakcan, Aydın Şoförler Odası Başkanı Semih Özmeriç, Efeler Şehiriçi Özle Halk Otobüsleri Kooperatifi Başkanı Okan Yalçın ve kooperarife bağlı çok sayıda şoför katıldı.



Uygulamayı başarılı bularak uygulamada ödül alan şoförlerin diğer tüm şoförler tarafından örnek alınması gerektiğini ifade eden Başkan Özakcan, "Bu tür teşvik ödülleri kaliteyi arttırmak için oldukça önemli. Tüm şoförlerimiz o ay içerisinde ayın şoförü olarak seçilmek için birbirleri ile tatlı bir rekabet içerisine giriyorlar. Bu rekabet vatandaşlarımıza da daha kaliteli ve güler yüzlü hizmet olarak geri dönüyor. Böyle bir uygulamayı başlattığı için kooperatifimizi tebrik ediyorum. Diğer il ve ilçelerdeki şoförlerimize örnek olacak bu uygulama halkımızı da memnun ediyor" dedi.

2017 yılının Ocak ayında ’ayın şoförü’ olarak seçilen Tonguç’u tebrik eden Özakcan, "İlhan bey kılık kıyafetinden, vatandaşlarla iletişimine kadar bir çok konuya dikkat ederek ödülü haketmiş. Umarım bu başarısı daim olur ve diğer tüm şoförlerimiz de bu ödülü almaya hak kazanırlar" diye konuşarak Tonguç’a ödülünü takdim etti.

"HER GELEN VATANDAŞ ŞOFÖR KOLTUĞUNA OTURAMIYOR"

Efeler Şehiriçi Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi Başkanı Okan Yalçın da, "Bizler şoför alımları için her ay düzenli olarak toplantılar düzenleyerek başvuruları değerlendiriyoruz. Bizim için halkımızın rahat ve konforlu yolculuk yapması oldukça önemli. Şoförlerimiz de vatandaşlarımıza karşı saygılı ve yardımsever olmak zorunda. Şoför alımlarında dikkat ettiğimiz bir diğer husus da sabıkasız olmak. Mutlaka tanıdığımız ve güvendiğimiz birinin referansı ile gelen arkadaşları şoför koltuğuna oturtarak sefere çıkartıyoruz. Malesef sabıkasız olanlar da suç işleyebiliyorlar. Bu yüzden ince eleyip, sık dokuyoruz" diye konuşarak ödül alan Tonguç’u tebrik etti ve başarılarının devamını diledi.

Ödülü Başkan Özakcan’ın elinden alan İlhan Tonguç ise ödüle layık görüldüğü için mutluluğunu dile getirerek Belediye Başkanı Özakcan ve Kooperatif Başkanı Yalçın’a teşekkür etti.
Kaynak: İHA