Bursa'da Verimlilik Paneli

Verimlilik Genel Müdürlüğü Danışmanlık ve Eğitim Daire Başkanı Akgül: 'Bursa'da 'Verimlilik Platformu' kurulmasını istiyoruz. Verimlilik Platformu ile verimlilik konusundaki iyi örneklerin ve verimlilik algısının önce sanayiden başlayarak, toplumun her kesiminde yaygınlaşmasını arzu ediyoruz'

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Verimlilik Genel Müdürlüğü Danışmanlık ve Eğitim Daire Başkanı Mustafa Kemal Akgül, 'Bursa'da 'Verimlilik Platformu' kurulmasını istiyoruz. Verimlilik Platformu ile verimlilik konusundaki iyi örneklerin ve verimlilik algısının önce sanayiden başlayarak, toplumun her kesiminde yaygınlaşmasını arzu ediyoruz.' dedi.

Akgül, Bursa Ticaret ve Sanayi Odasında (BTSO), Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve Uludağ Üniversitesi (UÜ) işbirliğiyle düzenlenen 'Sanayi İşletmelerinde Başarılı Verimlilik Uygulamaları ve Güncel Verimlilik Çalışmalarının Paylaşılması Paneli'nde, üretimin medeniyetin belirleyicisi olduğunu söyledi.

Tarih boyunca üreten tüm toplumların güçlü olduğunu vurgulayan Akgül, 'Türkiye'nin 2023 hedeflerine ulaşmasında verimlilik büyük önem taşıyor. Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı olarak, verimlilik konusunun toplumun her kesimi tarafından uygulanabilir olmasına büyük önem veriyoruz.' diye konuştu.

Akgül, verimlilik uygulamalarının iyi örneklerinin yaygınlaşması için çaba harcadıklarını dile getirerek, şöyle devam etti:

'İşletmeler için uygulamalı yetkinlik merkezi olan 'Model Fabrika Projesi'ni, Ankara'dan sonra Bursa'da kurma çalışmaları içindeyiz. BTSO'nun bu konuda büyük destekleri var. Bursa'da 'Verimlilik Platformu' kurulmasını istiyoruz. Verimlilik Platformu ile verimlilik konusundaki iyi örneklerin ve verimlilik algısının önce sanayiden başlayarak, toplumun her kesiminde yaygınlaşmasını arzu ediyoruz.'

Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Latif Deniz de toplantının üniversite-sanayi işbirliğine katkı sağlayacağını, sürdürülebilir bir rekabette verimliliğin büyük önem taşıdığını kaydetti.

Toplantının ikinci bölümünde, UÜ Mühendislik Fakültesi Endüstri Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Erdal Emel, üniversitede yapılan sanayi odaklı verimlilik projeleri konusunda bilgiler aktardı.
Kaynak: AA