Borcunu Ödemek İçin 'Hint Keneviri' Ekmiş

Kırklareli'ndeki bir besi çiftliğinde uyuşturucu üretimi yaptıkları iddiası ile 5 tutuksuz sanığın yargılanmasına başlandı.

1. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen ilk duruşmaya, 'Uyuşturucu veya uyarıcı madde imal ve ticareti suçlamasıyla' hakkında 10 yıla kadar hapis cezası istemiyle tutuksuz yargılanan çiftlik sahibi Ö.K. kardeşi S.K. ve avukatları katıldı.

Tutuksuz yargılanan diğer sanıklar M.K, A.A. ve M.D ise duruşmaya katılmadı.

Sanık S.K, savunmasında pişman olduğunu söyledi.

Operasyon olduğu sırada diğer sanıklar M.K, A.A. ve M.D'nin olmadığını, operasyon anında yanında yevmiyeli çalıştırdığı iki kişinin bulunduğunu belirten S.K, 'Olay günü jandarmayı görünce yanımdakilere 'kaçın' diye bağırdım. Onların hiçbir suçu yok, çünkü onlar sadece çiftlik işlerini yapıyordu. Onların uyuşturucudan haberi yoktu.' dedi.

Bütün tek suçlunun kendisi olduğunu belirten S.K savunmasına şöyle devam etti:

'Tefeciden borç almıştım, işlerim ters gitti ve ödeyemedim. Borcumdan dolayı uyuşturucu imalatı yapmaya karar verdim. Diğer sanıkların hiçbir suçu yok. Her şeyi tek başıma yaptım. Çiftlik ağabeyimin üzerine ancak ben kullanıyordum. Ağabeyimin de olayla bir ilgisi yok.

Ağabeyim nisan yada mayıs başında hayvanları alarak ormana giderdi ve kasım ayında geri gelirdi. Kolluk kuvvetleri zaten ağabeyimi ormanda hayvan otlatırken gözaltına aldı. Böyle bir şey yaptığım için pişmanım.'

Sanık ağabey Ö.K ise, hakkındaki suçlamaları kabul etmeyerek, kardeşinin uyuşturucu imalatı yaptığını operasyondan bir gün önce çiftliğe gittiğinde öğrendiğini söyledi.

Duruşmada tanıkların da dinlenmesinin ardından mahkeme heyetince sanık S.K. hakkında yurt dışına çıkış yasağı getirilerek adli kontrol kararı verildi.

Duruşma diğer sanıkların da dinlenmesi için ertelendi.

- Olay

Armağan köyünde, 2015 yılının eylül ayında bir ağılda uyuşturucu üretildiği iddiasıyla jandarma tarafından gerçekleştirilen operasyonda 161 kilogram esrar, bahçede 183 kök Hint keneviri, iki ruhsatsız av tüfeği, telsiz ve hassas terazi ele geçirilmişti.

Operasyonda çiftlikteki 5 şüpheli, jandarmayı görünce kaçmış, yapılan çalışma sonucu yakalanarak gözaltına alınmıştı.

Şüpheliler çıkarıldıkları mahkemede tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.

Kaynak: AA