Beyşehir'de Dünya Sulak Alanlar Günü Kutlandı

Beyşehir ilçesinde, 2 Şubat Dünya Sulak Alanları Günü kapsamında etkinlik düzenlendi.

Konya Doğa Koruma ve Milli Parklar 8. Bölge Müdürlüğü tarafından düzenlenen etkinlikte, ilçeye bağlı Huğlu Mahallesi'ndeki muhtelif alanlara yaban hayvanları için yem ve çeşitli gıda maddeleri bırakıldı.

Beyşehir Gölü'nün buz tutan yüzeyine de çıkan katılımcılar, yiyecek sıkıntısı çeken su kuşları için kıyıdaki alanlarda yemleme çalışması yaptı.

Orman ve Su İşleri 8.Bölge Müdür Vekili Rıza Kamil, gazetecilere yaptığı açıklamada, sulak alanların, gerek temiz su temini gerekse fauna ve flora açısından oluşturdukları zenginlikle yaşam açısından çok önemli olduklarını belirterek, tarihte büyük medeniyetlerin hepsinin sulak alanların çevresinde kurulduğuna dikkati çekti.

Sulak alanların korunması gerektiğini ve bu korumanın Orman ve Su İşleri Bakanlığınca hazırlanan sulak alan yönetim planları çerçevesinde yürütüldüğünü dile getiren Kamil, şunları kaydetti:

'Bu yürütülmede önemli olan, sürdürülebilir kullanım ve bunun sonucunda da gelecek nesillere sağlıklı, temiz çevreye sahip sulak alanların bırakılmasını sağlamaktır. Orman ve Su İşleri Bakanımız Veysel Eroğlu Bey'in dediği gibi sulak alanlarımızı gözümüz gibi koruyoruz, bu çok önemli. Biz de bu doğrultuda sulak alan yönetim planlarıyla paydaş analizleriyle çevresel etkilerle birlikte planlarımız çerçevesinde sulak alanlarımızı koruyoruz ve amacımız da gelecek nesillere çok daha temiz bir şekilde bunları aktarmak.'

Etkinliğe, Beyşehir Kaymakamı Muzaffer Şahiner, Doğa Koruma ve Sulak Alanlar Şube Müdürü Mehmet Özdemir, Avcılık ve Yaban Hayatı Şube Müdürü Musa Çelik, Şube Müdürü Handan Değirmenardı, Beyşehir Milli Parklar Şefi Mehmet Şener, kurum müdürleri, mühendisler, akademisyenler katıldı.

Kaynak: AA