Araştırma Hastanesinde Akapunktur, Hacamat, Ozon Tedavisi

Aksaray Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Durgut: 'Tamamlayıcı tıp uygulamaları kapsamında açılan poliklinikte önce akupunktur sonrasında da hacamat ve ozon tedavisi ile devam edeceğiz'.

Aksaray Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Himmet Durgut, Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesinde bu ay başından itibaren ilk aşamada akapunktur tedavisi uygulanmaya başlandığını, sonrasında da hacamat ve ozon tedavisi hizmeti sunulmaya başlanacağını bildirdi.

Durgut, gazetecilere yaptığı açıklamada, Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesinin, tamamlayıcı tıp alanında da sağlık hizmeti vereceğini söyledi.

Sağlık alanında her geçen gün hizmet kalitesini ve çeşitliliğini artırdıklarını belirten Durgut, bu kapsamda tamamlayıcı tıp uygulamaları polikliniği kurulduğunu bildirdi.

Durgut, bu poliklinikte gereksiz ilaç kulanımının da önüne geçeceğine inandıkları, çeşitli geleneksel tamamlayıcı tıp uygulamalarının sunulacağını ifade ederek, 'Tamamlayıcı tıp uygulamaları kapsamında açılan poliklinikte önce akupunktur, sonrasında da hacamat ve ozon tedavisi ile devam edeceğiz. Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesinde, 1 Şubat'ta akupunktur tedavisi başlarken, hacamat ve ozon tedavisi ise mart ayında başlayacak.' dedi.

Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Cengizhan Kılıçaslan da polikliniğin bu konada gelen talepler üzerine kurulmasına karar verildiğini dile getirerek, uygulanan tedavilerin bu alanda uzman doktorlar tarafından yapılacağını kaydetti.
Kaynak: AA