AK Parti İl Başkanı Yusuf Öztabak Açıklaması

'Türkiye Cumhuriyeti'nin rejimi bellidir. 1923 yılında Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde cumhuriyet olarak kurulmuş ve bu konu kapanmıştır. Devletin yapısı ise demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olarak belirlenmiştir. Bunların hiçbiriyle kimsenin bir sorunu yoktur'

AK Parti Yalova İl Başkanı Yusuf Ziya Öztabak, 'Türkiye Cumhuriyeti'nin rejimi bellidir.1923 yılında Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde cumhuriyet olarak kurulmuş ve bu konu kapanmıştır. Devletin yapısı ise demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olarak belirlenmiştir. Bunların hiçbiriyle kimsenin bir sorunu yoktur.' dedi.

Öztabak ve AK Parti Yalova Milletvekili Fikri Demirel, Merkez İlçe Toplantı Salonu'nda gazetecilerle bir araya geldi.

Toplantıda konuşan Öztabak, 2016 yılının Türkiye ve bölgesi açısından çok önemli olayların yaşandığı, önemli sosyal ve siyasal gelişmelerin hayata geçirildiği bir yıl olduğunu belirtti.

Böylesi bir coğrafyada ülkenin yönetim zafiyeti yaşaması gerektiğini dile getiren Öztabak, şunları kaydetti:

'Bu anayasa değişikliği TBMM'den geçerek referandum için milletimizin huzuruna gelmiştir. Bizler AK Parti mensupları olarak bu değişikliğin kabul edilmesi için milletimiz ile el ele gönül gönüle vererek çalışacağız. Kapı kapı gezerek sıkılmadık el bırakmayarak bu sistem değişikliğine evet diyeceğiz. Anayasa değişikliği için yapılacak olan referandumda, 'hayır' diyerek sistem değişikliğini engellemeye kalkan odaklar, 'rejimi değiştiriyorlar' diye yalan yanlış açıklamalarla halkımızın aklını karıştırmaya gayret etmektedirler. Türkiye Cumhuriyeti'nin rejimi bellidir. 1923 yılında Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde cumhuriyet olarak kurulmuş ve bu konu kapanmıştır. Devletin yapısı ise demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olarak belirlenmiştir. Bunların hiçbiriyle kimsenin bir sorunu yoktur.'

Yalova Milletvekili Demirel de mevcut sistemdeki aksaklıkların yeni anayasayla giderileceğini belirterek, 'Türkiye AK Parti döneminde önemli gelişmeler yaşadı.100 yıllık hayaller gerçeğe dönüştü.' ifadelerini kullandı.
Kaynak: AA