Afyonkarahisar'da 'Büyükşehir' Olma Beklentisi

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) açıkladığı verilere göre Afyonkarahisar’ın nüfusunun artmasının ardından gündeme gelen ’Büyükşehir’ olabilme ihtimali kentte heyecanla karşılandı.

Afyonkarahisar'da 'Büyükşehir' Olma Beklentisi
TÜİK tarafından açıklanan 2016 nüfus istatistiklerine göre Afyonkarahisar’ın toplam nüfusunun 714 bin 523 kişi olduğu belirtilmişti. Kentin nüfusunun bir önceki yıla göre artış göstermesi ve yükselişe geçmesi kentte ’büyükşehir’ olma beklentisini de beraberinde getirdi. Afyonkarahisar’da yaşayan vatandaşlar nüfusunun artmasının büyükşehir olunabilmesi için güzel bir adım olduğu yorumunda bulunurken, büyükşehir olunması fikrini de desteklediklerini dile getirdiler.

Konu ile ilgili İhlas Haber Ajansı muhabirine açıklamalarda bulunan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal, kentin büyükşehir olmasının hayırlı olacağını ifade etti.

Ancak büyükşehir olmadan önce kentin var olan bir takım sorunlarının çözülmesi gerektiğini vurgulayan Köksal, “Afyon nenen göç veriyor, işsizlik neden artıyor? Afyon’daki temel sorunlar, ekonomik sıkıntılar, esnaflarımız zor durumda ve sürekli kepenk kapatıyorlar. Ülkedeki ekonomik sıkıntılar Afyon’uda vurmuş durumda. Bence bu sorunların Afyon’da çözülmesi lazım, elbette Afyonumuz en güzeline ve en iyisine layık. Ama en güzel ve en iyiye layık olurken de Afyon’daki temel sorunların çözülmesi gerekiyor. Afyonkarahisar’ın hak ettiği konuma ulaşması gerekiyor. Biz bu noktadan bakıyoruz. Öncelikli olarak Afyon’umuzun kalkınması, ‘Ege’nin incisi olacak’ demişlerdi ama olamadık. Gerçekten Ege’nin incisi ve birincisi olmak istiyoruz. Bu alanda çalışalım ve hep beraber mücadele edelim. Buna sadece siyasi açıdan bakmayalım, tüm siyasetçiler ve yurttaşlarımız, hemşehrilerimizle beraber Afyon’umuzu en iyi noktaya getirmek için bence mücadele edelim ve hak ettiği yere gelsin” diye konuştu.



“Büyükşehir olmanın büyük avantajları da var”

Afyonkarahisar Esnaf ve Sanatkarları Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Mahmut Emin Birliktir ise büyükşehir olmanın kente sağlayacağı faydaların da büyük olacağını kaydederek, bu fikri sonuna kadar desteklediklerini aktardı. Büyükşehir olmanın büyük avantajları da olduğunu belirten Başkan Birliktir, “Büyükşehir olmayı canı gönülden istiyoruz. Büyükşehir olmak demek özellikle belediye hizmetlerinin daha fazla artması anlamına geliyor. Bununla ilgili bildiğim kadarı ile bir çalışma yapılıyordu. Büyükşehir olmadaki nüfus kıstasının 750 binden, 700 bine düşürülmesi gündemdeydi ve umarım bu da olur. Ayrıca büyükşehir olduğumuzda milletvekili sayımızda artacak. Bir temsilcimizin daha Türkiye Büyük Millet Meclisine gitmesi herkesin faydasına olur. Bir temsilci demek sorunların daha hızlı çözülmesi demektir. Umarım ilimiz adına en iyisi olur” dedi.

Kaynak: İHA