Yalçın Topçu'dan Kosova Büyükelçiliği'ne ziyaret

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın TOPÇU Kosova Bağımsızlık Günü münasebetiyle Kosova Büyükelçiliğini ziyaret etti.

Yalçın Topçu'dan Kosova Büyükelçiliği'ne ziyaret
 Ziyareti sırasında Kosova Cumhuriyetinin Bağımsızlık günü ile alakalı şunlara değindi:

“17 Şubat Bağımsızlık gününü kutluyor; Kosova'nın güçlü, müreffeh bir şekilde kıyamete kadar Bağımsız güçlü bir devlet olarak yaşamasını diliyorum. Türkiye, 17 Şubat 2008 tarihinde bağımsızlığına kavuşan Kosova Cumhuriyeti'ni, 18 Şubat 2008 tarihinde tanımıştır. 1999'da faaliyete geçmiş olan Priştine'deki eşgüdüm büromuz, bağımsızlık ilanından sonra Büyükelçilik düzeyine yükseltilmiştir. Kosova Türk Toplumu'nun yoğun olarak yaşadığı Prizren'de muvazzaf Başkonsolosluğumuz da 1 Eylül 2015 tarihi itibariyle faaliyete geçmiş olup, Türkiye bu suretle Kosova'da Başkonsolosluk açan ilk ülke olmuştur. Ülkemiz, Kosova'nın istikrarına, toprak bütünlüğüne, kalkınmasına, Avrupa ve Avrupa-Atlantik yapılarıyla bütünleşmesine, ayrıca bölgesinde dostane ve yapıcı komşuluk ilişkileri tesis etmesine önem atfetmektedir.”

Yalçın Topçu'dan Kosova Büyükelçiliği'ne ziyaret

KIRMIZI-SİYAH KARTALLI BAYRAKLARLA DOLAŞTIK

Kosova'nın kendisi için manevi değerine de değinen Yalçın Toıpçu;“Kosova biz Türkler için, özellikle benim şahsımda basit bir siyaset figürü değil bir fikrin, bir davanın üssüdür. Orada benim dindaşlarım, soydaşlarım, kardeşlerim yaşıyor. Bağımsızlık mücadelesi zamanlarında ben burada bir siyasi partinin Ankara İl Başkanı idim. Bir sürü zorlukları aşarak UÇK'ya hem maddi hem manevi anlamda çok arka çıkmaya çalıştık. Cephede UÇK askerleri ne yaşıyorlarsa biz de burada aynısını yaşadık ve yaşananları anlattık. Kırmızı-siyah kartallı bayraklarla dolaştık” dedi.

Kosova'da Türkçe bilen Kosovalıların sayısının tahmini olarak 300.000 olduğunu belirten Topçu; “Türkçe, Kosova Anayasası'na uygun olarak, Kosova'daki Türk toplumunun yoğun olarak yaşadığı belediyelerde resmi olarak kullanılabilmektedir. Kosova Türk toplumu, hâlihazırda Meclis'te 1 Bakan ve 2 milletvekiliyle temsil edilmektedir. Kosova Türk Demokratik Partisi (KDTP) Genel Başkanı Mahir Yağcılar Kamu Yönetimi Bakanı olarak görev yapmaktadır. Soydaş milletvekilleri ise Müferra Şinik ve Fikrim Damka da Kosova Türk toplumunun Meclis'teki temsilcileridir” şeklinde konuştu.

Yalçın Topçu'dan Kosova Büyükelçiliği'ne ziyaret

TÜRKİYE KOSOVADIR, KOSOVA TÜRKİYEDİR


Kosova ile ilişkilerin ekonomik, ticari, sosyal, kültürel, siyasi boyutlarda daha üst noktalara çıkacağını söyleyen Yalçın Topçu; “Kosova b,izim için bir değerdir, Sayın Cumhurbaşkanımızın ifadesiyle ‘Türkiye KOSOVADIR, Kosova TÜRKİYEDİR.'Yaklaşık 500 Türk şirketi Kosova'da faaliyet göstermekte olup, bu ülkedeki toplam Türk yatırımları 340 milyon Avro değerindedir. Bugüne kadar Türk müteahhitlik firmalarınca üstlenilen projelerin toplam değeri ise yaklaşık 1 milyar Avro'dur. Ziraat Bankası Priştine Şubesi 8 Haziran 2015 tarihinde faaliyete geçmiştir” diye belirtti.

Yalçın Topçu'dan Kosova Büyükelçiliği'ne ziyaret

7 HAZİRANLARI YAŞAMAYACAĞIZ


Kültür ve Turizm Bakanı olarak görev aldığı 63. Hükümet dönemiyle alakalı sorulan bir soru üzerine konuşan Cumhurbaşkanı Başdanışmanı;” 7 Haziran sonrası tek başına bir iktidar çıkamadı ve kurulan zorunlu hükümet bu sistemin eksikliği sebebiyle anayasa hükmü gereği kuruldu. Anayasamız uyarınca kurulan bu hükümette ben de vardım, bölücü terör örgütünün siyasi temsilcisi partiden de iki bakanı vardı.Bu partinin hükümette yer alması mevcut hükümet sisteminden kaynaklandı bize yıllardır maddi manevi zarar veren bir yapının açıkdan savunucularının bakanlar kurulumda yer almasının İnşallah 16 Nisan'da 'Evet' oylarımızla değişdireceğimiz hükümet sistemi sağladı.Etnisite üzerinden siyaset yapmak o ülkenin güvenliğine, refahına zarar veriyor ve emperyal güçler de bunları iyi kullanıyor. Sizi köşeye sıkıştırmak istiyorsa mezhep farklılıklarını kaşıyor, Türkiye yıllardır bölücü ve dini görünümlü terörle meşgul ediliyor. 7 Haziran sonrası süreçleri Allahın izniyle bir daha yaşamayacağız .16 Nisan'dan sonra hükümet direk sandıkta %50 den bir fazla milli iradenin tasdiki ile doğrudan belirlenecek.Yani etnisite mezhep ve radikal bağnaz ideolojik görüşlerin hükümete ortak olması mümkün olmayacak. Siyasi istikrar kesintisiz ve ortaksız sağlanacak güçlü iktidar güçlü muhalefet olacak' şeklinde özetledi.