Tiran Ve Sanafir Adalarının Suudi Arabistan'a Geçmesi

Mısır'da, adalarının Suudi Arabistan’a geçmesini protesto eden 13 kişiye, gösteri kanunu ihlal etmekten 2'şer yıl hapis cezası verildi.

Mısır mahkemesi, gösteri kanunu ihlal etmekle suçlanan 13 kişiye 2'şer yıl hapis cezası verdiği bildirildi.

Yargı kaynaklarından alınan bilgiye göre, İskenderiye'deki Muharrem Bey Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada, Tiran ve Sanafir adalarının Suudi Arabistan’a geçmesi nedeniyle geçen nisan ayında İskenderiye'de düzenlenen izinsiz gösterilere katıldıkları gerekçesiyle gözaltına alınan ve tutuksuz yargılanan 13 kişi hakkında 2'şer yıl hapis cezası verildi.

Sanıkların avukatı Muhammed Hafız, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 'izinsiz gösteri düzenlemek ve yönetimi devirmeye çalışmak' suçlamalarıyla haklarında dava açılan sanıkların 12 Mayıs'ta tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldıklarını hatırlattı, karara 15 gün içerisinde itiraz edilebileceğini belirtti.

Mısır, Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz'in ülkeyi ziyareti sırasında 8 Nisan'da imzalanan yeni sınır anlaşmasıyla Tiran ve Sanafir adalarını Suudi Arabistan'a bırakmıştı. Anlaşmanın, muhaliflerin yanı sıra yönetim yanlısı bazı grupların tepkisini çekmesi üzerine Mısır hükümeti, adaların Suudi Arabistan'a ait olduğuna dair belgeler yayımlamıştı.

Tepki için 15 ve 25 Nisan'da düzenlenen eylemler kapsamında tutuklanan ve hakim karşısına çıkarılan onlarca gösterici, 2 ile 5 yıl arasında değişen hapis ve para cezalarına çarptırılmıştı.
Kaynak: AA