Şehit Aileleri YÖK'ün Kararından Gazi Çocuklarının Da Yararlanmasını İstiyor

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Kayseri Şube Başkanı Ali Yavuz, YÖK’ün aldığı yeni kararla, şehit çocuklarının sınavsız üniversite öğrencisi olabilecekleri müjdesini verdi. Başkan Ali Yavuz, gazi çocuklarının da aynı uygulama kapsamında değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.

Şehit Aileleri YÖK'ün Kararından Gazi Çocuklarının Da Yararlanmasını İstiyor
YÖK’ün, şehit çocuklarının üniversiteye sınavsız girebileceğine dair kararının kendilerini mutlu ettiğini belirten Başkan Ali Yavuz, gazi çocukları için de aynı hakkın tanınmasını beklediklerini dile getirdi.

“Gazi çocukları için de aynı uygulamayı istiyoruz”

Bir süredir konuyla ilgili çalışma yürüttüklerini kaydeden Başkan Ali Yavuz, “Bununla ilgili yazılı çalışma yapmış ve devlet büyüklerimize takdim etmiştik. Vakıf üniversiteleri, kendilerinin belirlediği ve kontenjan açığı olan bölümler için şehit çocuklarımızı öğrenci olarak kabul etmişti. Ancak bu yeterli olmuyordu. YÖK, aldığı kararla şehit çocuklarımızın üniversitelere sınavsız yerleşebileceğini duyurdu. Bu bizi çok sevindirdi, devletimize de YÖK’e de teşekkür ediyoruz. Ancak gazi çocuklarımız için de benzer bir uygulamanın olmasını bekliyoruz.” diye konuştu.

“Kendi çocuklarımız dururken, Suriyelilerin boş kontenjanlara yerleştirilmesine karşıyız”

Bunun yanı sıra, Suriye uyruklu vatandaşların boş kontenjanlara sınavsız yerleştirmelerine dair uygulamayı eleştiren Başkan Ali Yavuz, “Önce bizim kendi çocuklarımız üniversiteye yerleşsin, açıkta kalırsa onlara yer verilsin. Şehit Aileleri ve Gaziler olarak, milyonlarca çocuğumuz üniversite sınavına bir yarış atı gibi zor şartlar altında hazırlanıp da Suriye’den gelen mültecilerin hiç sınava girmeden kontenjandan yerleştirilmelerine karşıyız. Kendi çocuklarımıza sahip çıkmalıyız.” dedi.

Başkan Ali Yavuz, son olarak 6’ıncı olağan genel kurul toplantısına dair şunları söyledi:

“Normal şartlarda ayın 19’unda, yeterli çoğunluk sağlanamadığı takdirde de 26’sında saat 10.30’da Yatırım İzleme Kültür Merkezi’nde, eski adıyla İl Özel İdare Tiyatro Salonu’nda 6’ıncı olağan genel kurul toplantımızı gerçekleştireceğiz. Bütün üyelerimizi ve büyüklerimizi genel kurulumuzda görmek istiyoruz.”
Kaynak: İHA