Sancaktepe'de 'Hamsi Festivali'

Sancaktepe'de düzenlenen festivalde vatandaşlara 5 ton hamsi ikram edildi.

Sancaktepe Belediyesi ve Sancaktepe Trabzonlular Derneği'nce düzenlenen Hamsi Festivali'nde 5 ton hamsi vatandaşlara ikram edildi.

Samandıra Meydanı’nda düzenlenen festivalde, Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem ve beraberindekiler ızgaralarda pişirdikleri hamsileri ekmek arası yaparak vatandaşlara ikram etti.

Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, binlerce Karadenizli vatandaşı hamsi ile buluşturduklarını ifade ederek, '5 ton hamsi komşularımıza afiyet ve şifa olsun. Hamsi Karadeniz insanının güzel bir damak tadı. Her mevsim, her öğünde yemek arzusu içerisindeler. Hamsinin tadı farklı. Tatlısından pilavına, çorbasından tavasına kadar hamsi Karadenizlilerin vazgeçilmezidir.' dedi.

Hamsinin bir şifa kaynağı olduğunu belirten Erdem, 'Allah'ın bir lütfü. Denizlerimizde bol miktarda var. Bu bir kültür. Yemek de kültür, oyun havaları da kültür. Yemek kültürü Anadolu'nun farklı bölgelerinde farklı farklıdır. Adana ve Urfa'da acılı kebap ama Karadeniz'de hamsi vardır. Mısır ekmeği, muhlaması farklıdır. Ama hamsi 365 gün Karadeniz insanımızın yiyeceğidir, vitamin kaynağıdır. Özellikle çocuklarımız için zeka ve kabiliyetin gelişmesi adına da faydalıdır. Denizlerimizde bol bol olan bu nimeti halkımızla paylaşıyoruz.' şeklinde konuştu.

Festivale katılan vatandaşlar, hamsi ikramının ardından Karadeniz yöresine has müzik eşliğinde horon oynadı.
Kaynak: AA