'Sağlıklı Bir Kalp İçin Kalbini Sev' Konferansı Düzenlendi

Babaeski Belediyesince 'Sağlıklı bir kalp için kalbini sev' konferansı düzenlendi.

Belediyenin sosyal etkinlikleri kapsamında bir düğün salonunda düzenlenen konferansa, Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Basri Güleç, Kent Konseyi Başkanı Selim Tuna ile vatandaşlar katıldı.

Özel bir tıp merkezinde kardiyoloji uzmanı Dr. Mehmet Ali Mendi, konferansta yaptığı konuşmada, kalp ve damar hastalıklarının en yaygın ölüm nedenlerinden biri olduğunu söyledi.

Kalp sağlığının sağlıklı ve dengeli beslenerek korunabileceğini ifade eden Mendi, insan sağlığı açısından düzenli egzersiz yapılması gerektiğini kaydetti.

Herkesin tütün ve alkol kullanımından uzak durması önerisinde bulunan Mendi, tütün ve alkol kullanımının kalp ve damar hastalıklarına doğrudan etkisi olduğunu belirtti.

Ara öğünlerde meyve tüketimini özen gösterilmesi gerektiğini aktaran Mendi, şunları kaydetti:

'Kalp ve damar hastalıkları, batı ülkelerinde olduğu gibi ülkemizde de en yaygın ölüm nedenlerinden biridir. Kalp sağlığını korumanın yolu önceden tedbir almaktan geçmektedir. Sağlık için dengeli beslenmek, düzenli egzersiz yapmak, stres, sigara ve alkolden uzak durmak önemlidir. Tansiyonu ve kolesterolü kontrol altına almanın ilk şartı sağlıklı ve dengeli bir diyet uygulamaktır. Bunun için doymuş yağlardan ve tuzdan olabildiğince kaçınmak, meyve, sebze ve lif yönünden zengin besinlere yönelmek gereklidir. Doğru rejimin az miktarda protein içermesi, bu proteinin ise balık, kümes hayvanları ve soyadan alınması önerilmektedir.'

Kaynak: AA