MHP Grup Başkanvekili Akçay Açıklaması

'Demokrasiye inanmıyorsan ve halka güvenmiyorsan demokrasi oyunu oynamayacaksın. CHP'nin kendisi ile çelişen bir durumu var. Milletin kötüsünü seçeceği varsayımları üzerine bir tez oluşturmak millete inançsızlıktır'

Milliyetçi Hareket Partisi(MHP) Grup Başkanvekili Erkan Akçay, anayasa değişikliğine ilişki referandum sürecinde CHP'nin kendisi ile çelişen bir tutum içinde olduğunu belirterek, 'Milletin kötüsünü seçeceği varsayımları üzerine bir tez oluşturmak millete inançsızlıktır.' dedi.

MHP Turgutlu İlçe Başkanlığını ziyaret eden Akçay, mevcut anayasada cumhurbaşkanına çok fazla yetki verildiğini ancak sorumluluk yüklenmediğini, yapılan değişikliğin özünün bu olduğunu bildirdi.

Akçay, CHP'nin bu süreçteki eylem ve söylemlerinin çelişkili olduğunu vurgulayarak, şöyle devam etti:

''Demokrasiye inanmıyorsan ve halka güvenmiyorsan demokrasi oyunu oynamayacaksın. CHP'nin kendisi ile çelişen bir durumu var. Milletin kötüsünü seçeceği varsayımları üzerine bir tez oluşturmak millete inançsızlıktır. Türk milleti tarihinden gelen o güçlü irade ile her zaman doğru kararlar vermiştir.'

Devlet yönetiminde çift başlılığın ülkenin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ile ilk başbakan İsmet İnönü'den bu yana çeşitli sorunlara yol açtığını ileri süren Akçay, 15 Temmuz günü mevcut sistemle Türkiye'nin yönetilemeyeceğinin net bir şekilde ortaya çıktığını ifade etti.

Akçay, 'Darbeciler başarılı olsalardı birkaç milyon insan hayatını kaybetmişti. Ülke olarak bir parçalanma yaşardık ve bunu bahane ederek Birleşmiş Milletler'de de Irak ve Suriye gibi Türkiye'ye de müdahale ederlerdi.' diye konuştu.

- MHP'den ihraç edilenlerin 'hayır' kampanyası

Akçay, MHP'den ihraç edilen Meral Akşener, Sinan Oğan, Koray Aydın ve Ümit Özdağ'ın başlattıkları 'hayır' kampanyasına ilişkin de açıklamada bulunarak, şunları kaydetti:

'O kişilerin amacı MHP içinde karışıklık çıkarmak. Çünkü onların derdi anayasa ya da memleket değil. Maraza çıkarmak için MHP'yi ve Genel Başkanımız Devlet Bahçeli'yi hedef alarak siyaset yapıyorlar. Ülkenin bekasına yönelik bir tezleri yok. Eğer biz bu halk oylamasına 'hayır' deseydik muhtemelen onlar da 'evet' diyeceklerdi.'

Akçay, daha sonra Şehit Uzman Jandarma Çavuş Ali Şahin'in şehadetinin yıldönümü nedeniyle düzenlenen mevlid programına katıldı.

Akçay'a, MHP İl Başkanı Erkan Öztürk ve İlçe Başkanı Orhan Sayar eşlik etti.
Kaynak: AA